Marmer in de keuken

Bezoekers die regelmatig terugkomen weten dat ik een fan ben van marmer. Vooral het witte Carrara marmer vind ik prachtig. Mijn liefde voor deze schitterende natuursteen deel ik graag via verzamelingen van inspirerende foto’s. Vandaag zijn keukens aan de beurt. Lees snel verder en laat je inspireren door deze wondermooie keukens met marmer.

Sommige materialen zien er van nature heel luxueus uit. Denk bijvoorbeeld aan messing of leder. Marmer mag je gerust aan dit lijstje toevoegen. Deze natuursteen werd vroeger voornamelijk in paleizen en statige herenhuizen gebruikt, maar tegenwoordig is het voor de meeste mensen betaalbaar. Wil je jouw keuken een klassevolle uitstraling geven? Dan is marmer een uitstekende keuze.

Goed nieuws: marmer is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ik ben fan van het witte Carrara marble, maar er zijn ook zwarte, bruine en zelfs groene varianten. Je vindt gegarandeerd een kleur die bij de stijl van jouw keuken aansluit. Daarnaast zijn er diverse tekeningen verkrijgbaar – altijd uniek. In deze fotocollectie zie je bijvoorbeeld marmeren keukenbladen met grote kleurverschillen en nerven, maar evengoed effen vlakken.

Marmeren keukenbladen zijn helaas niet goedkoop. Je mag een €250 à €350 per vierkante meter rekenen. Maar voor die prijs krijg je wel een exclusief materiaal dat gegarandeerd jaloerse blikken op de gezichten van bezoekers tovert.

Nog een waarschuwing: marmer is gevoelig voor vlekken. Wijn, citroensap, azijn … verwijder je best zo snel mogelijk. Daarnaast raad ik aan om het marmeren werkblad regelmatig te behandelen met een impregneermiddel om de kans op vlekvorming te verkleinen.

Wat meteen opvalt bij deze foto’s is de grote variatie. Marmer in de keuken past in elke stijl. Moderne keukens of landelijke ontwerpen: het is allemaal mogelijk. Marmer is dus niet langer gelinkt aan de klassieke stijl die we bij de bomma zagen.

Er zijn verschillende manieren om marmer in de keuken te integreren. Keukenbladen zijn een voor de hand liggende keuze. Maar daar stopt het niet. Je kan ook een marmeren spatwand kiezen, marmeren hanglampen, marmeren snijplanken, enz. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Wil je een goedkopere oplossing? Er zijn ook laminaat werkbladen met een marmer look. Voor het ongetrainde oog is er geen verschil met de echte natuursteen, maar het gevoel (bij aanraking) is wel anders. Verder zijn er nog composiet keukenbladen die eruitzien als marmer.

Liefhebbers kunnen veel verder gaan dan een marmeren keuken. Deze natuursteen is in heel de woning bruikbaar. Denk bijvoorbeeld aan vloeren, badkamerwanden, salontafels, bijzettafels, onderzetters, enz. Door op verschillende plaatsen dezelfde marmersoort te gebruiken, creëer je een rode draad doorheen het interieur.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.