Een sisal vloerkleed is hipper dan ooit

Tapijten geven elke kamer een gezellige toets. Ze mogen dus niet ontbreken in jouw interieur. Maar als je een nieuw tapijt gaat kopen, word je waarschijnlijk overdonderd door het grote aanbod aan materialen. Mijn advies: overweeg zeker een sisal vloerkleed. Sisal biedt namelijk een paar interessante voordelen.

Wat is een sisal tapijt?

Sisal tapijten worden gemaakt van vezels uit de tropische Agave plant. Het is een heel duurzame tapijtsoort met een robuuste, natuurlijke uitstraling.

Sisalvezels worden al honderden jaren gebruikt. Voornamelijk in Zuid-Amerika. De Maya’s maakten er kleding van, en later werd dit materiaal ook gebruikt voor de productie van touwen en borstels. En natuurlijk zijn er al enkele decennia sisal vloerkleden verkrijgbaar.

licht sisal vloerkleed met stoel

Voordelen

Er zijn redenen genoeg om een sisal vloerkleed te kopen:

  • Sisal is een duurzaam, ecologisch product met een lage milieu-impact.
  • De vezels zijn sterk en slijtvast, waardoor het tapijt vele jaren meegaat.
  • Je hebt geen last van statische elektriciteit.
  • Grote keuze aan vormen, formaten, weefpatronen en kleuren.
  • Het tapijt is biologisch afbreekbaar.
  • Geschikt voor vloerverwarming.

Deze vloerkleden zijn perfect geschikt voor ruimtes waar veel gelopen wordt, zoals de woonkamer of een hal. Om deze reden zien we sisal tapijten ook vaak in kantoren en hotels.

Let wel op met direct zonlicht, want de vezels kunnen verkleuren onder invloed van uv-stralen. Daarnaast is sisal redelijk vlekgevoelig. Gemorste dranken en etensresten ruim je best zo snel mogelijk op.

sisal vloerkleed in woonkamer met salontafel

Onderhoud

Het vloerkleed regelmatig stofzuigen is voldoende om het in topvorm te houden. Heb je gemorst? Gebruik dan een vochtige doek (niet kletsnat) om de vlek te verwijderen. Op een sisal tapijt kan je best deppen, en niet wrijven.

Controleer ook de luchtvochtigheid in de ruimte. Een luchtvochtigheid van 60 tot 70% komt de levensduur van je sisal vloerkleed ten goede.

sisal tapijten

Hoeveel kost een sisal vloerkleed?

Prijzen van een doorsnee sisal vloerkleed voor de woonkamer of eetkamer variëren tussen de €150 en €300.

Naast de losse vloerkleedjes zijn er ook kamerbrede sisal tapijten. Die zijn erg populair voor slaapkamers of als trapbekleding. Deze vaste tapijten kosten tussen de €40 en €70 per vierkante meter.

Natuurlijk vind je ook goedkopere en duurdere modellen. De prijs hangt namelijk af van het formaat, de kleur, het patroon en de kwaliteit.

beige sisal tapijt langwerpig

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.