Het geheim van een opgeruimde slaapkamer

Als het gaat om rommel in de slaapkamer, spelen rondslingerende kledingstukken vaak een grote rol. Schoenen die her en der op de vloer liggen, boeken en kettingen op het nachtkastje … Dat kan stukken netter en overzichtelijker! Want we weten allemaal: een opgeruimd huis betekent een opgeruimde geest. En dat willen we allemaal wel, toch? Stylist Jolein van Beter Bed geeft je een paar tips.

1. Geef kledingstukken en accessoires een vaste plek

Zeg eens eerlijk, heb jij ook zo’n stoel of dressboy in de slaapkamer staan met bergen kleding eroverheen? Dat dat hartstikke rommelig oogt, hoeven we je vast niet te vertellen.

Geef kledingstukken daarom een vaste plek. In de kast bijvoorbeeld (en doe dan vooral de kastdeur ook dicht). Ook als je niet de luxe van een inloopkast hebt, is opruimen goed te doen. Garderobekasten met laden en schappen zijn er in grote én kleinere maten. Voor ‘kleine’ zaken als sieraden, riemen, sjaals en parfumflesjes zijn er ook allerlei opbergoplossingen.

2. Ga voor de wasmand of de kast. Skip de tussenweg!

Klinkt leuk, alles in de kast leggen. Maar wat als het om die stapel broeken en shirts gaat die slechts een avondje gedragen zijn? Kortom: waar blijf je met die twijfelgevalletjes die niet vies en niet schoon zijn?

Simpel, kwestie van een keuze maken. Wat niet meer fris is, gaat in de wasmand. Wat nog best een dagje kan, gaat terug in de kast. Durf knopen doorhakken voor een opgeruimde slaapkamer.

3. Opschonen die handel

In het kader van ‘rust in je kamer, rust in je hoofd’ en ‘less is more’: ruim eens goed op! Het is niet voor niets dat termen als ‘ontspullen’ en’ leven met 100 item’s’ zoveel terugkomen tegenwoordig.

Als je niet zo’n ster bent in dingen weggooien, maak er dan een foto van. Zo wordt afscheid nemen stukken makkelijker! Lege parfumflesjes met emotionele waarde? Bergen kettingen en armbandjes uit vroeger tijden en al die lieve kaartjes die je kreeg toen je net bevallen/ziek/zwanger/getrouwd/verhuisd was? Vastleggen op beeld en in de vuilbak ermee.

slaapkamer opruimen

4. Je bed opmaken

Het bed neemt een prominente plek in je slaapkamer in. Met een bed dat er clean en rustig uitziet, is dus veel winst te behalen op het gebied van orde en netheid. Mooie sierkussens, een sfeervolle sprei of een dekbedovertrek in de stijl van je slaapkamer? Ik weet wel een adresje voor je ;-).

5. Optimaliseer je opbergruimte

Opruimen wordt stukken makkelijker als je genoeg (extra) opbergruimte hebt. Al eens gedacht aan een opbergbed of opbergboxspring? Nachtkastjes voor frutsels of een commode op de slaapkamer? Zelfs een opbergkist aan het voeteinde van je bed kan wonderen doen.

6. Schoenen uit!

Een goede gewoonte is het hele gezin de schoenen laten uitdoen bij binnenkomst. Een kast of schoenenrek in de gang of bijkeuken en voilà. Geen rondslingerende schoenen meer in huis en in de slaapkamers. Schoeisel beneden uitdoen is ook nog eens schoner, dat scheelt je weer een aantal kamers dweilen.

7. Denk aan het totaalplaatje

Zorg ook in de slaapkamer ervoor dat meubelstukken bij elkaar passen. De combinatie van een gietijzeren bed, houten kledingkast en blauw nachtkastje zal onmogelijk rustig overkomen. Ga voor een complete slaapkamer of een serie slaapkamermeubelen die op elkaar zijn afgestemd, qua kleur en materiaal. Zo vormt alles één geheel.

opgeruimde slaapkamer

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.