7 Decoratie-ideeën voor de Ruimte boven je Bed

Meestal zien we vrij weinig decoratiestukken in een slaapkamer. Woonkamers staan vaak vol met schilderijen, schaaltjes, foto’s, enz., terwijl een slaapkamer bij de meeste mensen erg sober is. Waarom eigenlijk? Ook een slaapkamer verdient leuke accessoires en decoratiestukken. Je kan bijvoorbeeld een dressoir versieren of je nachtkastje aankleden. Daarnaast is het een goed idee om de ruimte boven het bed aan te kleden. Hoe je dit kan doen, lees je in dit artikel.

Schilderijen: Deze is nogal voor-de-hand-liggend: je kan een schilderij boven je bed hangen. Ga voor één groot schilderij of combineer meerder kleine kadertjes.

schilderij boven het bed

Behangpapier: Nog een leuke manier om de ruimte boven het bed te versieren, is met behangpapier. Ik hoef je niet te vertellen dat er op het vlak van behangpapier enorm veel keuze is. Aan mogelijkheden is er dus geen gebrek.

behangpapier in de slaapkamer

Wandtapijt: Daarnaast kan je een wandtapijt boven het bed hangen. De warme uitstraling van het tapijt zorgt meteen voor een knusse sfeer in de slaapkamer. Kussens in dezelfde kleur zorgen voor de finishing touch.

wandtapijt boven het bed

Wandplank: Heb je er al aan gedacht om een wandplank boven het hoofdbord te monteren? Hier kan je allerlei foto’s, posters, plantjes en andere decoratiestukken op plaatsen.

wandplank decoratie slaapkamer

Spiegel: In kleine slaapkamers is het een goed idee om een spiegel boven het bed te hangen. Zo wordt het licht gereflecteerd, wat de ruimte optisch vergroot.

spiegel boven het bed hangen

Decoratieve letters: in verschillende woonwinkels zal je decoratieve letters vinden. Kies de initialen van jezelf en je partner en hang ze boven het bed.

decoratieve letters slaapkamer versiering

Muurstickers: last but not least, er zijn een heleboel toffe muurstickers die perfect in de slaapkamer passen. Bij interieurvannu.be zijn bijvoorbeeld leuke ontwerpen te vinden.

muurstickers boven het bed in de slaapkamer

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.