De schoonheid van houten bedframes

De laatste jaren opteren de meeste mensen voor een boxspring in hun slaapkamer. Ze kiezen voor een model met een sierlijk hoofdbord dat bekleed werd met stof of leder.

Maar heb je al aan een houten bedframe gedacht? Bedden in massief hout zijn echte pareltjes.

houten bed met witte lakens en tapijt

Het hout heeft namelijk een warme uitstraling. Het past dus perfect in de slaapkamer – een ruimte waar gezelligheid centraal staat. Bovendien is de houttekening op esthetisch vlak een meerwaarde. Het is een decoratief element dat zelfs in een sobere slaapkamer met veel wit tot haar recht komt.

bed in walnoot hout

Wat houten bedframes nog zo interessant maakt, is de ruime keuze aan houtsoorten. Van eik over teak tot walnoot: elke soort heeft haar eigen look. De ene is wat donkerder dan de andere, terwijl er een grote variatie in de intensiteit van de houtpatronen is. Hierdoor zit elk houten bed er anders uit.

trendy slaapkamer met houten bed en hanglamp

Denk je eraan om een houten bedframe in huis te halen? Dan raad ik aan om deze met maximaal één andere houtsoort te combineren. Wanneer je meubelen in vier verschillende houtsoorten hebt, gaat de eenheid van de inrichting verloren. Het is dus best om deze variatie te beperken. Goed nieuws: meestal hebben meubelfabrikanten een complete collectie uitgewerkt, met naast het bedkader een bijpassende kleerkast, dressoir en nachtkastjes.

lichte slaapkamer met houten bedkader
houten bedframe met witte nachtkastjes en wollen tapijt

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.