Tips voor de aankoop van slaapkamer rolgordijnen

Heb je nieuwe rolgordijnen nodig in de slaapkamer? Of wil je er kopen voor de kinderkamer? Dan lees je best zo snel mogelijk verder. Want hieronder vind je enkele handige tips voor rolgordijnen in de slaapkamer.

Tip 1: Meet de rolgordijnen zorgvuldig op

Rolgordijnen met de verkeerde afmetingen laten nog steeds licht door lange de zijkanten. Dat wil je liever niet. Investeer daarom in rolgordijnen op maat.

Maatwerk biedt verschillende voordelen. Je kiest zelf de afmetingen, waardoor de grootte perfect past in de raamopening. Daarnaast ben je vrij om zelf de kleur, bediening, lichtdoorlatendheid, onderlat en andere opties te kiezen. Bij standaard rolgordijnen ben je beperkt tot een aantal vooraf vastgelegde combinaties.

Voor de opmeting houd je rekening met onderstaande tips:

  • Bij rolgordijnen in de dagkant probeer je de rolgordijnen zo dicht mogelijk tegen de muur te brengen. Houd natuurlijk wel rekening met de plinten onderaan.
  • Hang je de rolgordijnen vóór de muur (bijvoorbeeld met een plafondbevestiging)? Zorg dan voor een kleine overlapping aan beide kanten. Dat wil zeggen: de rolgordijnen moeten breder zijn dan de raamopening. Op deze manier komt er minder licht door.

Tip 2: Ga voor een verduisterende stof

In de zomer is het wel erg vroeg licht buiten. Wie graag lekker lang uitslaapt, koopt dus best verduisterende rolgordijnen. Die blokkeren alle zonlicht. Zo blijft het in de slaapkamer pikkedonker, wat je nachtrust ten goede komt.

Wil je rolgordijnen enkel gebruiken voor wat meer privacy (bijvoorbeeld wanneer je nog een extra paar verduisterende plissegordijnen hebt)? Dan zijn er ook transparante stoffen. Meestal kan je zelf de lichtdoorlatendheid kiezen.

Tip 3: Kies de juiste kleur

Rolgordijnen maken deel uit van de aankleding van jouw slaapkamer. Ze moeten er dus goed uitzien. Net als het bed, de nachtkastjes en andere meubels.

De veiligste keuze is een verduisterend rolgordijn in een complementaire kleur. Heeft jouw slaapkamer witte muren? Dan is een witte stof ideaal. Ook lichtgrijs of beige zijn populaire tinten. De meeste webshops bieden een brede waaier aan kleuren aan.

De rolgordijnen in de kinderkamer mogen gerust meer opvallen. Want felgekleurde stoffen zorgen voor een speelse toets. Er bestaan ook stoffen met een print – de ene al wat subtieler dan de andere.

PS: je rolgordijnen zijn nog mooier wanneer je ook de onderlat in dezelfde kleur neemt.

Tip 4: Overweeg een elektrische bediening

Niet alle ramen zijn even goed bereikbaar. Denk bijvoorbeeld aan een slaapkamer op een hoge zolder. In dat geval is de aankoop van elektrische rolgordijnen een goed idee. Met één druk op de knop gaat alles omhoog of omlaag, zodat je geen stoel of ladder moet gebruiken. Ook bij gewone ramen is deze geautomatiseerde bediening een meerwaarde. Het extra comfort bespaart je heel wat tijd.

Tip 5: Bespaar niet op kwaliteit

Over de jaren heen worden rolgordijnen honderden keren opgetrokken en weer neergelaten. Bij goedkope stoffen ontstaan er al gauw scheuren en andere beschadigingen. Bespaar dus niet op kwaliteit. Hoogwaardige stoffen kosten misschien wat meer bij de aankoop, maar dat verschil betaalt zich terug in duurzaamheid.

One reply on “Tips voor de aankoop van slaapkamer rolgordijnen

  • slaapkamer schilderen

    Een slaapkamer schilderen is een uiterst persoonlijke aangelegenheid. Het is dé kamer bij uitstek om je eigen smaak letterlijk in de verf te zetten.

    Blauw is een typische, intieme kleur die traditioneel vaak wordt gebruikt om slaapkamers te schilderen, maar ook andere, zachte kleuren zoals pasteltinten zijn bijzonder geschikt. Wil je toch liever schilderwerk dat meer in het oog springt, dan kies je best voor een accentmuur achter het bed. Een opvallend geschilderde muur achter het bed, trekt je aandacht naar het grootste meubel in de slaapkamer, maar valt toch weer niet té erg op wanneer je gaat slapen.

    Beantwoorden

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.