8x Speelse kinderbedden in de vorm van een huisje

De kinderkamer is een van de weinige plekken in huis die volledig tot je zoon of dochter behoort. Laat jouw kindje zich helemaal thuis voelen met een trendy kinderbed in de vorm van een huisje. Dit ontwerp zorgt voor een speelse toets. Bovendien is het houten frame ideaal voor decoratiestukken of om een ‘kamp’ te bouwen met enkele lakens.

In onderstaande kinderkamer werd de huisjesvorm mooi geïntegreerd in de maatkast. Enkele wolken boven het dak maken het geheel af. Aan de praktische kant werd ook gedacht. Want onder het bed zien we laden voor speelgoed en andere spullen.

kinderbed huisje

Dit huisje-kinderbed heeft geen uitstekend frame, maar volgt simpelweg de vorm van een dak in de wandkast. Het kleuraccent zorgt voor extra diepte en sluit mooi aan bij het behangpapier.

kids bed house shaped

Maak van het kinderbed huisje een echte cocon door de binnenkant te bekleden met een zachte stof. Dankzij een wandlampje aan de binnenkant is dit bed de ideale plek om een boekje te lezen voor het slapengaan.

speelbed kinderkamer

Een frame in de vorm van een huisje kan je makkelijk zelf maken. Al wat je nodig hebt is enkele dunne houten balkjes, een zaag, schroeven en een schroevendraaier. Indien gewenst, kan je het hout nadien nog schilderen in de favoriete kleur van jouw zoon of dochter. In onderstaande voorbeeld koos men voor een jungle thema.

kinderkamer jungle thema

Wil je de kinderkamer nog sfeervoller maken? Hang dan een slinger Happy Lights op het dak van het huisje. Met bolletjes in verschillende kleuren zorgen je voor een echte blikvanger.

kinderkamer happy lights inrichting

Wie graag een stapje verder gaan, kan het kinderbed-huisje nog verder aankleden met andere speelelementen. Zoals een glijbaan. Zo wordt de kinderkamer getransformeerd in een echte binnenspeeltuin.

kinderkamer bed met glijbaan

Deze speelse bedden zijn niet alleen leuk voor kleine kids. Ook grotere kinderen slapen graag in hun eigen huisje. Ze kunnen er allerlei decoratiestukken aan hangen, zoals slingers, lampjes, tekeningen en meer.

kinderkamer huisje bed

Nog een tip: wil je van alle meubels één geheel maken. Gebruik dan het hout voor het frame ook in andere meubelstukken en accessoires. Zo past alles mooi bij elkaar.

speelbed kinderkamer

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.