Verrassende vloerovergangen

In sommige woningen worden meerdere vloerbekledingen op dezelfde verdieping gebruikt. Dat leidt onvermijdelijk tot een vloerovergang. Deze vloerovergang is meestal recht, en wordt vaak onder deuren verstopt en verborgen met een profiel. Maar je kan de overgang van tegels naar parket of laminaat ook als blikvanger gebruiken. Dat vraagt wat meer handwerk. Toch is het resultaat de moeite waard.

Deze badkamer heeft een houten vloer. Uiteraard gaan hout en water niet goed samen. Daarom werd er marmer rond het vrijstaande bad geplaatst. Men koos niet voor een saai vierkant, maar voor een speelse compositie van hexagonen.

Beton is ideaal om een creatieve vloerovergang te maken. Het wordt immers gegoten, en kan dus elke lijn volgen. Hier werd een schubbenpatroon in de betonnen vloer aangebracht. De overgang van beton naar parket volgt dit patroon.

Visgraatparket is erg populair. Marmer is ook hipper dan ooit. In bovenstaande project werden beide gecombineerd. De vloerovergang gebeurt door middel van een messing profiel, maar de individuele tegels/planken volgen wel dezelfde lijn. Prachtig, niet?

In deze woonkamer combineerde men hexagontegels in diverse kleuren. Dat zorgt voor een speelse uitstraling. De verschillende hoekjes passen perfect in de parketvloer. Zo is er een naadloze overgang tussen tegel en hout.

Grote kleurverschillen bij een vloerovergang kunnen erg mooi zijn. Bovenstaande foto is daar het bewijs van. De tegelstrook is trouwens ook erg handig wanneer je met vuile voeten binnenkomt. De marmeren vloer is namelijk onderhoudsvriendelijker dan parket.

Wat een prachtige badkamer! De witte vloertegels liggen verspreid tussen de houten planken. Dat geeft deze minimalistische badkamer een speelse toets.

Een creatieve vloerovergang tussen parket en tegels kunnen we nog meer appreciëren met een bovenaanzicht. Zo komen alle details beter tot hun recht. In deze keuken plaatste men rond het eiland een zeshoekige marmertegel, die naadloos overloopt in donkere houten planken. Een pareltje!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.