Verrassende vintage vloerkleden

Ben je al een hele tijd op zoek naar een nieuw vloerkleed? Overweeg dan een vintage ontwerp in huis te halen. Want deze tapijten zijn stijlvolle blikvangers die elke kamer naar een hoger niveau tillen.

Waarom een vintage tapijt?

Effen hoogpolige tapijten zien we maar al te vaak. Dat is niet echt creatief. Om jouw interieur een unieke toets te geven, gaat er niets boven een vintage vloerkleed.

Het klassieke patroon maakt van dit tapijt een echte blikvanger. Zie het als een decoratief item – net als een schilderij. Dit retro vloerkleed trekt de aandacht en geeft karakter aan jouw woonkamer.

Vintage vloerkleden zorgen voor contrast. Zeker in een moderne woning. Want iedereen verwacht een strak, eigentijds tapijt. Door een vintage ontwerp te kiezen, zorg je voor een speelse toets.

retro tapijt voor wit dressoir

Kleurkeuze

Het leuke aan vintage vloerkleden is het grote aanbod aan kleuren. Je vindt modellen in alle kleuren van de regenboog: grijs, blauw, rood, groen, geel, oranje, paars, zwart, beige … noem maar op.

Er is dus altijd wel een kleur te vinden die bij je interieur past. Ofwel ga je voor een complementaire tint (die bijvoorbeeld bij je sofa past), ofwel ga je voor een contrastkleur.

Tip: probeer het aantal accentkleuren in je woning te beperken tot 2. Nog meer kleuren combineren is moeilijk, en het resultaat oogt vaak erg druk. Je blijft dan beter bij subtiele schakeringen van dezelfde kleur om rust te creëren.

blauw vintage vloerkleden met lederen fauteuil en gele houten kast

Past overal in huis

Wie een vintage vloerkleed koopt, legt dit waarschijnlijk in de woon- of eetkamer. Toch zijn er veel meer mogelijkheden. Ook in de slaapkamer, kinderkamer of hal kan je deze tapijten plaatsen. Er zijn immers verschillende formaten verkrijgbaar, gaande van lange, smalle kleedjes tot XL-ontwerpen.

Tip: sommige fabrikanten bieden tapijten op maat aan. Dat is ideaal voor mensen die specifieke afmetingen zoeken.

kleurrijk rood vintage tapijt in woonkamer

Nog meer vintage items

Een retro tapijt is nog mooier wanneer je dit combineert met vintage decoratiestukken. Denk bijvoorbeeld aan een klassieke dressoir. Of een lederen fauteuil uit de jaren ’60. De mogelijkheden zijn eindeloos. Laat je fantasie de vrije loop!

vintage vloerkleed onder eettafel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.