5 Ideeën voor je Afgedankte Kerstboom

Heb je dit jaar in plaats van een plastieken exemplaar voor een echte kerstboom gekozen? Breng hem dan niet zomaar naar het containerpark na de feestdagen. Je oude kerstboom kan immers op verschillende manieren hergebruikt worden. Met onderstaande tips geef je jouw boom een tweede leven:

1. Plant hem in de tuin: heb je een tuin met een extra vrije plaats? Plaats je kerstboom dan in je tuin. In het beste geval overleeft hij tot volgend jaar en kan je hem opnieuw gebruiken. Gaat hij toch dood? Dan kan je de takken later gebruiken voor je composthoop.

2. Compostbak: je kan jouw kerstboom ook meteen in de compostbak werpen. De takken zorgen namelijk voor een goede luchtcirculatie, wat de werking van je composthoop verbetert.

3. Isolatie: ja, een oude kerstboom kan ook als isolatie dienen. Niet voor je woning, maar wel voor planten. Bedek de voet van planten met dennentakken om ze tijdens de winter te beschermen tegen bijtende vriestemperaturen.

4. Schuilplaats voor vissen: heb je er al aan gedacht om takken van je kerstboom in de vijver te gebruiken? Ze dienen niet alleen als schuilplaats voor vissen, maar kunnen er ook voor zorgen dat de vijver niet volledig dichtvriest. Zorg er wel voor dat je kerstboom ‘proper’ is. Sneeuwspray en glitters kunnen namelijk het water vervuilen.

5. Zelfgemaakte luchtverfrisser: tenslotte zijn dennentakken het perfecte ingrediënt voor een zelfgemaakte luchtverfrisser. Zo kan je nog een aantal weken van die heerlijke kerstgeur genieten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.