10 Superleuke Vogelhuisjes

In een tuin leven heel wat dieren, zoals mieren, wormen, mollen, krekels en spinnen. Ook onze gevleugelde vrienden – mussen, roodborstjes en dergelijke – zal je regelmatig terugzien. Om deze vogels een onderkomen te geven, plaatsen heel wat mensen een vogelhuisje in hun tuin. Je kan er zelf een maken, of eentje kopen. Zoals je hieronder ziet; de mogelijkheden zijn eindeloos!

[divider]

Een vogelhuisje kan je dit moeilijk noemen. Dit is eerder een vogelvilla. In dit model hebben de diertjes extra veel plaats en kunnen ze van het zonnetje genieten op hun eigen terras. Dit model is verkrijgbaar op gardendiscount.nl.

groot vogelhuisje

Zouden er vogeltjes zijn die van modern design houden? Dan zullen ze zeker en vast een nestje maken in dit futuristisch vogelhuisje. De abstracte vormen maken van dit design een echte eyecatcher. Gevonden via Etsy.

modern vogelhuisje

Dit vogelhuisje is het perfecte cadeau voor vrienden met een eigen caravan. In deze retro caravan zullen vogeltjes zich meteen thuisvoelen. Via Etsy.

caravan vogelhuisje

Ben je een handige Harry? Dan kan je makkelijk zelf een mooi vogelhuisje maken. Al wat je nodig hebt is een oude bloempot, een beetje lijm en een stuk hout. Dit is ongetwijfeld ook een leuke activiteit om met de kinderen te doen.

zelf vogelhuisje maken

De meeste vogelhuisjes bieden plaats aan een koppeltje. Maar waarom zou je ze niet een paar buren geven? In dit prachtige vogelhuis kunnen wel vier verschillende families hun intrek nemen. Er is zelfs een gemeenschappelijk minituintje met een houten hek.

groot vogelhuis

Een vogelhuisje in de vorm van een kat, wie had dat ooit gedacht? Nadine maakt deze vogelkastjes zelf en verkoopt ze via haar Etsy shop.

vogelhuisje in de vorm van een kat

Soms heb je niet meer nodig dan een oude theepot om een vogelhuisje te maken. Bevestig ze aan een stukje hout en gebruik het dekseltje als voeder- of waterbak.

vogelhuisje theepot

Dit speelse vogelhuisje werd ontworpen door de Italiaan Alberto Caramello. Het heeft een doorsnede van 25cm en is verkrijgbaar in een witte, blauwe, groene en gele kleur. Het is online te koop op designdot.it.

cipcip vogelnestje

Groot, groter, grootst. Dit gigantische vogelhuisje is niet te koop, maar het was toch de moeite waard om in de lijst op te nemen. Het bestaat namelijk uit twee delen; een voorkant met nestkastjes en een achterkant die toegankelijk is via een ladder. Zo kan je via kleine gaatjes in de nestjes kijken. Meer foto’s zijn hier te vinden.

groot vogelhuis door nendo

Last but not least; een vogelhuisje van de Nederlandse ontwerper Klaas Kuiken. Hij besloot om een nestkastje te combineren met een dakpan. Het resultaat is mooi en ingenieus. Je kan het zelfs kopen via zijn webshop.

klaas kuiken vogelhuis

One reply on “10 Superleuke Vogelhuisjes

  • Maeve

    10 superleuke vogelhuisjes deze informatie is zeer uitstekend, heel erg bedankt voor het delen van alle informatie. Het is echt nuttig voor mij! En als iemand een oogprobleem (kleurenblindheid) heeft, bezoek hier en controleer alle informatie.

    Beantwoorden

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.