5 Must-Haves voor een Bureau

Of je nu op kantoor bent of thuis een aparte bureauruimte hebt, er zijn een aantal zaken die niet in een bureau mogen ontbreken. Deze must-haves zijn niet alleen erg praktisch, ze kunnen zelfs je concentratievermogen verhogen. Waar wacht je dus nog op?

Een comfortabele bureaustoel

Misschien wel het belangrijkste meubelstuk van een kantoor is de bureaustoel. Als je gedurende lange tijd in dezelfde houding zit, kan je al snel last krijgen van een pijnlijke rug, nek of schouders. Met een ergonomische bureaustoel kan je deze klachten vermijden.

Een goede bureaustoel past zich aan het lichaam van de gebruiker aan. Kies daarom een model waarbij je de zithoogte, rugleuning en armsteunen kan aanpassen. Zorg ervoor dat je benen in een hoek van 90 graden op de grond rusten. De armleuning komt ter hoogte van je ellebogen, zodat je armen kunnen rusten. Tenslotte moet de bolling van de rugsteun aansluiten op de holling van je rug.

Opbergruimte

In een bureau liggen waarschijnlijk een heleboel kaften, mappen en folders. Als je alles laat rondslingeren, zal je nooit vinden wat je zoekt en zal je kantoor er erg chaotisch uitzien. Voldoende opbergruimte is dus een absolute must. Er zijn bijvoorbeeld bureau’s met ingebouwde kasten, maar ook aparte ladeblokken, wandplanken en commodes.

Plantjes

Nog een must-have voor een bureauruimte; planten. Een beetje groen kan een ruimte veel aangenamer maken om in te werken. Maar ze bieden nog een voordeel. Volgens onderzoekers aan de Universiteit van Exeter zorgen planten voor een beter concentratievermogen en een hogere productiviteit. Loop dus snel naar de dichtstbijzijnd bloemenwinkel en zoek een leuk plantje voor op jouw bureau.

Kleuren

Het klinkt misschien verrassend, maar ook kleuren hebben een invloed op je productiviteit. Uit onderzoek bleek namelijk dat oranje de creativiteit stimuleert. Door een paar oranje accessoires in je kantoor te gebruiken, zal je misschien sneller frisse ideeën krijgen. Voor de rest gebruik je best lichte kleuren. Donkere kleuren kunnen een ruimte optisch verkleinen waardoor ze claustrofobisch aanvoelt.

Een bureaulamp

Een laatste absolute must-have is een bureaulamp. Verlichting in een kantoor moet vooral praktisch zijn. Een verstelbare bureaulamp zorgt ervoor dat er altijd licht is op de plaats die je nodig hebt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.