Onzichtbare Zonnepanelen met Zonnepannen

Wil je zonnepanelen leggen? Dat is een goed idee, want je kan er heel wat geld mee uitsparen. Spijtig genoeg zijn zonnepanelen op een dak niet erg mooi. Vooral bij een dak met rode pannen vallen deze panelen erg hard op. Gelukkig heeft men tegenwoordig een oplossing voor dit probleem; zonnepannen.

Wat zijn zonnepannen?

Zonnepannen zijn zonnepanelen die geïntegreerd worden in dakpannen (te combineren met klei- of betonpannen). Hierdoor krijg je een erg strakke uitstraling. De zonnepanelen zijn nog steeds zichtbaar, maar vallen minder hard op dan het klassieke opbouwsysteem.

Eternit heeft dit soort pannen in haar aanbod zitten onder de naam Solesia. Het bedrijf haalt volgende voordelen aan:

  • Perfecte esthetische integratie
  • Geen dakbedekking onder de panelen meer nodig
  • Eenvoudige plaatsing op standaard panlatten
  • Geen dakdoorboringen en zwakke plekken in het dakvlak
  • Zowel voor renovatie als nieuwbouw

Misschien wel het belangrijkste voordeel van zonnepannen is hun dunne frame. Hierdoor zijn ze bijna onzichtbaar, zeker op een dak met zwarte pannen. Om je een idee te geven van de dikte, kan je onderstaande video bekijken:

Tenslotte moeten we ook even stilstaan bij de nadelen. Het grootste minpunt van zonnepannen is de hogere kostprijs. Klassieke zonnepanelen zijn nog steeds goedkoper. Maar door de huidige technologische vooruitgang is het goed mogelijk dat dit systeem binnen een aantal jaren veel goedkoper zal zijn. Het is misschien dus de moeite waard om nog even te wachten. Houd er ook rekening mee dat het rendement nog niet op hetzelfde niveau is als zonnepanelen. Ook dit zal in de toekomst hoogstwaarschijnlijk veranderen.

Meer weten over de mogelijkheden van zonnepannen? Neem dan een kijkje naar deze infobrochure van Smartroof.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.