Doorkijkhaarden als room divider

Vormen jouw woonkamer, eetkamer en keuken één grote ruimte? Dan is het misschien een goed idee om een ‘room divider’ te plaatsen. Hierdoor wordt deze grote ruimte enigszins opgesplitst in kleinere kamers, zonder het open gevoel teveel in te perken.

Enkele weken geleden hebben we al een artikel gepubliceerd over kamerverdelers. Vandaag gaan we een van deze room dividers onder de loep nemen: haarden. Haarden zijn immers een mooie en praktische manier om een ruimte op te delen.

haard als kamerverdeler

Een haard in het midden van de ruimte

Haarden en kachels worden doorgaans tegen een muur geplaatst. De reden hiervoor is simpel: het is veel makkelijker om de schouw weg te werken.

Maar een haard kan ook erg mooi zijn als room divider. Vooral wanneer je een doorkijkmodel kiest. Deze doorkijkhaarden zijn aan weerskanten open (of hebben aan beide zijden glas), zodat je van de ene ruimte naar de andere kan kijken. Zo blijft het geheel lekker luchtig.

gashaard room divider

Extra mogelijkheden

De wand waarin de doorkijkhaard verwerkt is, biedt allerlei mogelijkheden. In de woonkamer kan je hier de televisie aan ophangen. In de eetkamer kan je er een opbergruimte van maken. Zorg er in ieder geval voor dat de afvoer (schouw) goed geïsoleerd is. Wanneer de achterkant van de televisie te warm wordt, zal de levensduur dalen.

doorkijkhaarden als doorzichtige muur in het interieur

Laat jouw creativiteit de vrije loop

Doorkijkhaarden als kamerverdeler hoeven niet altijd sobere ‘blokken’ te zijn. Met een beetje creativiteit wordt dit een echte blikvanger. Er zijn bijvoorbeeld zwevende modellen of omkastingen met een unieke vorm of verrassende materialen. Ook een Barbas houtkachel in een wand met ruimte voor houtblokken kan er mooi zijn. Kortom: er zijn oneindig veel mogelijkheden om uit te kiezen.

Wil je een creatieve room divider met een ingebouwde doorkijkhaard of kachel? Dan raden we aan om een interieurdesigner in te schakelen. Die heeft ongetwijfeld enkele leuke ideeën die mooi aansluiten bij jouw interieurstijl. Vraag ook raad aan een haardenexpert voor wat technische tips. Je moet namelijk rekening houden met de gastoevoer, rookafvoer, isolatie, enz.

doorkijkhaard in modern interieur

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.