Doorkijkhaarden als room divider
Previous
RANDOM
Een loungeset in een kleine tuin? Het kan!
Next
bouw

Handig: elektrische bediening voor dakramen

by kevinfebruari 27, 2017

Heel wat mensen kiezen ervoor om hun zolder af te werken en deze in te richten als slaapkamer of speelkamer. Die werken worden vaak gecombineerd met de plaatsing van een dakraam. Op deze manier wordt er meer licht binnengelaten, wat het ruimtegevoel versterkt.

Wanneer je beslist om een dakraam te installeren, is het de moeite waard om een model met elektrische bediening te nemen. Elektrische dakramen bieden namelijk meer comfort – en dit op meer vlakken dan je denkt.

Makkelijk open en dicht

Zolderramen zijn vaak moeilijk toegankelijk. Er zijn in ons landje duizenden mensen die nog steeds manueel (eventueel met behulp van een stok) hun dakramen openen of sluiten. Zonde, toch?

Een elektrische bediening maakt alles veel eenvoudiger. Met één druk op de knop kan je alles bedienen; niet alleen het dakraam zelf maar ook de zonwering.

elektrisch bediend dakvenster velux

Met voeding of zonne-energie

Een grondige zolderrenovatie is het ideale moment om nieuwe elektrische dakramen te installeren. Voorzie dan zeker elektriciteitskabels om de elektrische motor te voeden.

Ook voor mensen die hun bestaande dakramen een upgrade willen geven, is er een oplossing. Op veluxshop.be is er bijvoorbeeld een set op zonne-energie. Hiermee maak je in een handomdraai van een VELUX tuimelvenster een elektrisch bediend dakraam.

Regenbescherming

Nog een voordeel: de meeste regelsystemen van elektrische dakramen zijn uitgerust met een regensensor. Wanneer het begint te regenen, gaat het dakvenster automatisch dicht. Dat is erg handig wanneer je een uitstapje maakt en vergat de ramen te sluiten.

Domotica-link

Elektrisch bediende dakramen worden nog interessanter wanneer ze aan een domoticasysteem gekoppeld zijn. Dit laat allerlei slimme functies toe. Zo wordt bijvoorbeeld de verwarming verlaagd wanneer het raam openstaat om stookkosten te besparen. Of krijg je een melding op je smartphone wanneer er na 22u nog een venster openstaat.

kevin
Beheerder van woonmooi.be en een interieurfanaat met een hart voor modern design. Contacteer mij via de contactpagina voor vragen of opmerkingen.

Leave a Response

Fonts by Google Fonts. Icons by Fontello. Full Credits here »