5 Tips voor Open Wandplanken in de Keuken
Previous
RANDOM
De Geveltuin: Prachtige Groene Gevels
Next
interieur

DIY: Zelfgemaakt Hanglamp van Klei

by kevinjanuari 28, 2015

Designverlichting kan enorm duur zijn. Voor heel wat hanglampen betaal je al snel enkele honderden euro’s. Maar wat als het ook goedkoper kon? Met dit DIY project maak je voor enkele euro’s een hanglamp van klei. Zo heb je een 100% uniek design tegen een scherpe prijs!

Benodigdheden

  • Een blokje klei (in elke hobbywinkel te vinden)
  • Stiften
  • Een basic hanglamp met een pendel
  • Een verkeerskegel
  • Een mes
  • Een deegrol

diy hanglamp van klei

Instructies

1. Kneed de klei in je handen om deze warm te maken. Zo is ze makkelijker te behandelen. Neem nadien de deegrol en rol de klei in een ovale vorm.

klei

2. Neem de klei en drapeer deze rond de top van de kegel. Zorg dat beide zijden mooi op elkaar aansluiten.

kegel klei

3. Nu is het tijd om wat meer vorm in onze lampenkap te brengen. Gebruik het mes op overtollige klei te verwijderen. Zorg dat er ook vanboven voldoende plaats is voor de pendel.

zelfgemaakte verlichting

4. Wachten geblazen! Laat de klei minstens 24u drogen totdat deze mooi hard is.

5. Haal de kleien lampenkap van de kegel. Soms is de klei nog plakkerig en zal je een schaar moeten gebruiken om de kegel te verwijderen.

klei lamp

6. Hierna kunnen we met onze stiften aan de slag. Je kan allerlei figuren en patronen tekenen, zoals driehoekjes, lijnen, smileys, … Laat je fantasie dus maar de vrije loop!

diy lamp

7. Tenslotte haal je de pendel door het gat aan de bovenkant. Proficiat, je zelfgemaakte hanglamp van klei is klaar! Tijd op ze op te hangen …

zelfgemaakte hanglamp van klei

Bron

kevin
Beheerder van woonmooi.be en een interieurfanaat met een hart voor modern design. Contacteer mij via de contactpagina voor vragen of opmerkingen.

Leave a Response

Fonts by Google Fonts. Icons by Fontello. Full Credits here »