De schoonheid van zwart marmer in je keuken

Wie regelmatig deze woonblog bezoekt, weet dat ik een grote fan ben van marmer. Deze natuursteen straalt nu eenmaal pure luxe uit.

Misschien is dat ook de reden waarom we steeds meer zwart marmer in keukens zien. Keukenontwerpers (her)ontdekken dit materiaal – met prachtige creaties als gevolg. Dat kan ik alleen maar toejuichen!

spatwand keuken zwart marmer

Zwart marmer oogt altijd een beetje mysterieus. Dat is zo met alle donkere kleuren, maar zeker met marmer omdat het patroon in deze natuursteen voor een extra cachet zorgt.

keukeneiland zwart marmer

Over het patroon gesproken: elke plaat is uniek. Je zal nergens een zwart marmeren werkblad terugvinden dat er exact hetzelfde uitziet. Net dat maakt dit materiaal zo speciaal.

black marble kitchen island

Sommige marmerplaten hebben een heel opvallend patroon met verschillende kleuren. Andere zijn een beetje subtieler. Je kiest dus zelf of je een eyecatcher wil of niet. Vraag gerust even aan je keukenbouwer of je in de steenkapperij zelf een stukje mag uitkiezen. Dan ben je zeker dat alles bij jouw interieurstijl past.

keuken zwart marmer met witte tekening

Zwart marmer past overal in de keuken. Je kan bijvoorbeeld enkel het werkblad in zwart marmer nemen, of ook de spatwand. Sommige mensen kopen zelfs een bijpassende keukentafel. En er bestaan ook snijplanken in zwart marmer. Voor de liefhebbers zijn er dus mogelijkheden genoeg.

zwart marmeren keuken eiland met spoelbak

Qua kleurgebruik kan je met zwart marmer alle kanten uit. In combinatie met witte keukenkasten creĆ«er je een schitterend contrast. Dat geldt ook voor kraanwerk in messing. Voor een meer complementaire tint kies je donkere keukenkasten – bijvoorbeeld in zwart gebeitst hout.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.