Trend: gebogen zetels

In heel wat woonkamers staat een hoeksalon te pronken. Maar tegenwoordig is er een nieuwe trend aan een opmars bezig: gebogen zetels. Met hun sierlijke lijnen zijn het echte blikvangers. Ze zijn absoluut het overwegen waard wanneer je eraan denkt om je interieur een make-over te geven.

gebogen zetel in witte stoffen bekleding met daarachter een keuken met kookeiland

Zo’n gebogen zetel heeft een heel organische vorm. Er zijn zo min mogelijk rechte lijnen, waardoor dit meubel heel zacht oogt. Dat zorgt voor een gezellige sfeer in de woonkamer. Een gebogen zetel nodigt uit om plaats te nemen na een drukke dag.

trendy curved sofa in woonkamer met parket en staanlamp

Maar een gebogen sofa heeft ook een praktisch nut. In kleinere ruimtes kan de buiging ervoor zorgen dat de doorgang net iets vlotter gaat.

gebogen zeteltje met twee fauteuils en salontafeltjes

Dit soort zetels staan dikwijls in het midden van een ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een langwerpige woonkamer met aan een zijde de televisie, daarvoor een gebogen zetel en daarachter de eetkamer. Op deze manier komen de sierlijke vormen nog beter tot hun recht.

gebogen hoeksalon in lichte stof met zacht tapijt

Wat ook opvalt is de bekleding. Deze belijning is vrij moeilijk te realiseren met leder. Daarom hebben de meeste curved sofa’s een stoffen bekleding.

groene gebogen zetel in klassieke woonkamer met zwarte koffietafel

2 replies on “Trend: gebogen zetels

  • Noor

    Hallo Kevin,
    De eerste foto-impressie is mooier dan mooi. Kunt u mij vertellen, wie het ontwerp van de keuken heeft gedaan, of de aannemer, of wie dan ook? Ik kijk uit naar uw antwoord.

    Beantwoorden

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.