Geef kleur aan jouw keuken

Woonkamer, slaapkamer of kinderkamer: elke ruimte heeft wat kleur nodig. Want kleur doet leven. Ook in de keuken mag je niet de fout maken om voor ééntonigheid te gaan. Dat is saai. Kies dus voor pit en geef jouw keuken een trendy kleuraccent!

Zo kan je jouw keuken kleuren

Wie een kleurrijke keuken wil, hoeft niet meteen de kastjes in een opvallende kleur te schilderen. Dat zou al snel vervelen. Je gebruikt kleur beter op een subtiele manier – als accent. Accessoires zijn hiervoor perfect geschikt. Die laten je tevens toe om na enkele maanden of jaren jouw keuken een nieuwe look te geven.

Dit zijn alvast enkele tips om een keuken te kleuren:

Gekleurde keukenkraan

Vrijwel iedereen kiest voor een sobere keukenkraan in roestvrijstaal. Nochtans zijn er nog andere mogelijkheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kraan in een rode, blauwe of gele kleur? Dat zijn leuke blikvangers. Messing is ook het overwegen waard. Dit materiaal heeft een goudkleurige afwerking, wat jouw keuken een luxueuze toets geeft.

keukenkraan messing

Design prullenbak

De prullenbak hoef je niet te verstoppen onder het aanrecht. Er zijn tegenwoordig ook prullenbakken in verschillende soorten en maten die gerust een prominente plaats in jouw keuken verdienen. Met hun smaakvolle vormgeving passen ze in elke woonstijl. Liefhebbers van soberheid kiezen een prullenbak in een pasteltint, terwijl de felle kleuren ideaal zijn om een design statement te maken.

brabantie pedaalemmers vuilbak

Kleurrijke spatwand

Heb je een sobere keuken met witte, grijze of houtkleurige kastfronten? Dan kan je toch nog een flinke dosis kleur toevoegen via de spatwand. Ga bijvoorbeeld voor een opvallende mozaïektegel. Of laat een fotoprint op maat maken.

keuken spatwand tegels blauw

Opvallende keukentoestellen

Sommige keukentoestellen blijven op het aanrecht staan. Zoals een koffiezet of een waterkoker. Die zijn ideaal om jouw keuken te kleuren. Tegenwoordig zijn deze toestellen immers verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog.

witte keuken met rode kookpot

Verlichting

Vroeger waren kookeilanden eerder zeldzaam. Tegenwoordig kan je ze haast niet meer wegdenken. Boven dit keukeneiland hangt men meestal een pendellamp om het werkblad te verlichten. Dat mag gerust een kleurrijk armatuur zijn. Want frisse kleuren toveren direct een lach op jouw gezicht.

blauwe hanglampen keuken

Hippe barstoelen

Over het keukeneiland gesproken: vaak doet het eiland dienst als eettafel. Maar dan heb je wel hoge stoelen nodig. De bekleding van deze barstoelen komt meestal in twee varianten: stof of leder. Vooral bij stof zijn er verschillende kleuren om uit te kiezen – de ene al wat opvallender dan de andere. Heb dus geen schrik om een set zalmroze of pastelgroene barstoelen in huis te halen.

retro barstoelen in metaal

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.