Een moderne keuken met hout

Er bestaan wel honderd-en-een keukenstijlen, gaande van cottage en landelijk tot industrieel en eigentijds. Maar een van de meeste populaire stijlen is ongetwijfeld de moderne keuken.

Voor veel mensen staat een moderne keuken synoniem met witte hoogglans kastdeuren en lades. Toch is deze stijl veel breder. Je kan bijvoorbeeld enkele houtaccenten implementeren. Hout breekt het ontwerp op en zorgt voor een meer natuurlijke uitstraling.

Wil je zelf een moderne keuken met hout? Lees dan onderstaande mogelijkheden en tips.

Waar ga je hout gebruiken?

Er moet nog steeds een mooie balans zijn tussen het strak witte kleurenpalet en het hout. Anders oogt de keuken al gauw te landelijk.

Denk dus goed na over de plaatsen waar je hout gaat gebruiken. Dat kan bijvoorbeeld:

  • Op het kookeiland, terwijl de kastenwand wit blijft
  • Op de kastenwand, in combinatie met een wit eiland
  • Als blikvanger op slechts een gedeelte van de kasten
  • Als aanrecht/werkblad

Andere houtsoort, andere look

Wit is wit. Maar hout komt in verschillende soorten. Elke soort heeft een eigen kleurschakering en patroon. Een kastdeur in eik ziet er dus compleet anders uit dan eentje in teak of beuk.

Doorgaans kiest men in moderne keukens met hout voor lichtere soorten. Zo is het contrast tussen beide niet al te groot.

Ik raad aan om slechts één houtsoort te kiezen en geen combinaties van twee of meer varianten te maken, want dan wordt het te druk.

Gekleurd hout

Hout met een laagje vernis behoudt haar originele kleur. Toch willen sommige mensen een minder natuurlijke tint, zoals zwart. Een moderne keuken in zwart hout oogt heel strak, maar behoudt een natuurlijke toets door het subtiele houtmotief op de kastjes.

Andere houtaccenten

Heb je reeds een moderne keuken en wil je houtaccenten toevoegen zonder grote investeringen te doen? Wees dan creatief. Plaats bijvoorbeeld een grote houten fruitschaal op het keukeneiland of vervang enkel de spatwand door laminaatpanelen. Kijk ook even naar de rest van de ruimte. Een keukentafel met een houten blad en stalen onderstel kan erg mooi zijn in jouw moderne keuken. Ook een eenvoudige parketvloer doet al veel.

Inspiratie nodig? Vraag dan advies aan professionele keuken ontwerpers. Die geven je graag tips om jouw moderne keuken met hout aan te kleden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.