8 Tips voor een low-budget luxueuze inrichting

Iedereen droomt van een luxueus interieur. Spijtig genoeg kost een luxe inrichting handenvol geld. Of toch niet? In dit artikel vind je 8 tips voor een low budget maar klassevolle aankleding van je woning.

1. Less is more

Nog steeds zijn er mensen die enorm veel meubelen en accessoires in hun woning stoppen. Hierdoor oogt alles chaotisch. Bovendien is het erg moeilijk om op een correcte manier meerdere stukken met elkaar te combineren.

Ons advies: ga voor een minimalistische look. Dat oogt luxueuzer. Bovendien is het goedkoper om een kamer in te richten, omdat je simpelweg minder spullen nodig hebt.

2. Gebalanceerd kleurenpalet

Luxueuze interieurs hebben een eenvoudig, gebalanceerd kleurenpalet. Gebruik wit (of een subtiele kleurschakering van wit) als basis, en vul dit aan met een secundaire kleur, bijvoorbeeld zwart/grijs. Het grote voordeel van dit kleurenpalet is dat het tijdloos is. Je kan er dus niets verkeerd mee doen.

Een opvallende accentmuur is not done. Wil je toch wat kleur in je interieur? Plaats dan één opvallend decoratiestuk, zoals een schilderij of een kleurrijke vaas met bloemen. Zoals we hiervoor al zeiden: less is more!

slaapkamer kleurtonen

3. Zoek goedkope alternatieven

Tijdens je zoektocht naar nieuwe meubels kom je ongetwijfeld een paar designstukken tegen met een luxueuze uitstraling. Wacht nog even voordat je een aankoop doet, want de kans is groot dat je elders een meubel met ongeveer hetzelfde ontwerp vindt, maar dat veel goedkoper is. Deze replica’s kunnen je flink wat geld uitsparen.

4. Budgetvriendelijk decoreren

Stijlvolle decoratie hoeft geen handenvol geld te kosten. Hier vind je een paar budgetvriendelijke ideetjes:

  • Kaarsen kosten weinig geld, en zorgen direct voor een gezellige sfeer
  • Vul een glazen schaal of vaas met enkele citroenen en zet ze op het kookeiland of de keukentafel
  • Druk enkele foto’s af en hang ze in een kader tegen de muur
  • Bloemen en planten zijn ook een goedkope manier om een kamer te decoreren
  • Ook lege flesjes van bijvoorbeeld parfum of gin kunnen als low budget decoratie dienen.
zinken bloempot

5. Luxe boxspring, sobere slaapkamer

Het bed is het middelpunt van de slaapkamer. Het is dan ook geen verrassing dat alle aandacht hier naartoe gaat. Daarom mag je gerust investeren in een luxe boxspring, met verfijnde details en hoogwaardige materialen.

Het grote voordeel van een luxe boxspring is dat de rest van de slaapkamer vrij sober mag blijven. Je hoeft dus geen dure fauteuils, nachtkastjes, verlichting of slaapkamerdecoratie te kopen. Houd het simpel. Op deze manier zorg je met een beperkt budget toch voor een luxueuze uitstraling.

Duur beddengoed kopen met speciale prints hoeft ook niet. Zelfs op de meest luxueuze hotelbedden ligt eenvoudig wit bedtextiel.

6. Voeg wat messing toe

Goud staat synoniem met luxe. Omdat echt goud bijna onbetaalbaar is, kan je messing als alternatief gebruiken. Dit metaal heeft een bijzonder chique uitstraling. Je vindt messing terug in de omrandingen van spiegels, deurgrepen en lampenkappen. Daarnaast zijn er nog een heleboel leuke accessoires die uit messing bestaan, zoals theelichthouders, schalen, boekensteunen en kapstokken.

7. Decoratieve boeken

Heb jij al gehoord van salontafelboeken? Dat zijn boeken met een luxueuze hardcover omkafting die als versiering op het salontafeltje dienen. Het zijn stuk voor stuk ook decoratieve pareltjes.

Hoewel er verschillende exclusieve salontafelboeken zijn, zal je ongetwijfeld een paar goedkope exemplaren vinden. In principe kan elk boek met een mooie hardcover dienst doen als salontafelversiering.

salontafelboeken met vaas met witte bloemen en open haard op de achtergrond

8. Ga voor tweedehands

Voor een betaalbaar luxueus interieur moet je zeker en vast een kijkje nemen in kringwinkels en tweedehandssites. Daar vind je misschien wel een paar mooie items met een aantrekkelijk prijskaartje. Vooral voor kleine decoratiestukken is de tweedehandsmarkt bijzonder interessant.

Vintage is een geweldige manier om te doen alsof je interieur duur is. Een retro drank trolley straalt pure luxe uit, en kan je misschien voor een paar tientjes op de kop tikken in een kringwinkel. Handig, toch?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.