Creëer een hotelbed voor je eigen slaapkamer

Een goed hotel herken je aan hun uitstekende bedden. Want voor de een of andere reden slaapt een hotelbed altijd beter dan je eigen bed. Wil jij hetzelfde slaapcomfort thuis ervaren? Lees dan snel hoe je zelf een hotelbed creëert.

4 onderdelen van een hotelbed

Er zijn vier factoren die ervoor zorgen dat een hotelbed zo comfortabel is:

  • De boxspring
  • De matras
  • Het hoofdkussen
  • Het bedtextiel

De boxspring

Wie een hotelbed wil creëren moet eerst een boxspring kopen. Waarom? Omdat een boxspring een heel luxueuze uitstraling heeft – precies waar klassevolle hotels en B&B’s naar op zoek zijn. Een klassiek bedkader met lattenbodem past hier niet.

Spijtig genoeg is niet elke boxspring geschikt. Voor het echte hotelgevoel moet de boxspring aan drie eisen voldoen: een verfijnde vormgeving, het gebruik van hoogwaardige materialen en een afwerking met veel oog voor detail. Deze kwaliteit zie en voel je.

Sommige producenten, zoals Silvano Boxsprings, bieden verschillende personalisatiemogelijkheden aan. Je kiest dan zelf de stoffering, afmetingen, hoogte en het ligcomfort. Op deze manier sluit alles naadloos aan bij je slaapkamerinrichting.

Wil je het ultieme hotelbed? Kies dan voor een model met een elektrische bediening. Deze verstelbare boxspring zet je met één druk op de knop in de gewenste positie – ideaal als je in bed nog even een boek wil lezen of televisie wil kijken.

hotelbed comfort in eigen slaapkamer

De matras

Van hotel tot bed & breakfast; alle zelfbewuste verblijfsgelegenheden investeren in ergonomische matrassen. Want indien gasten een slechte nacht hebben door een oncomfortabele matras, zullen ze deze locatie zeker niet aanraden.

Je hotelbed verdient een premium matras die een optimale lichaamsondersteuning en drukverdeling garandeert. Traagschuim is hiervoor perfect geschikt. De ideale hardheid of zachtheid is een persoonlijke keuze.

Let er ook op dat de matras voldoende kan ademen. Een goede ventilerende werking voorkomt dat zweet zich ophoopt, wat vieze geurtjes met zich meebrengt en voor een onaangenaam gevoel zorgt.

Sommige mensen kopen ook nog een matrastopper. Maar als je reeds een kwalitatieve matras hebt, is dat zeker geen must.

hotelbed maken

Het hoofdkussen

Het hoofdkussen is een belangrijk onderdeel van je eigen hotelbed. Het hoofdkussen moet je nek goed ondersteunen, zodat je wervelkolom een mooie horizontale lijn vormt wanneer je op je zij ligt. Met een te hard of te zacht hoofdkussen krijg je vroeg of laat last van een pijnlijke nek.

Koop gerust meerdere kussens. Een hotelbed is standaard uitgerust met twee donskussens en twee kussens met microvezels, eventueel aangevuld met twee hardere leeskussens. 

design hotelkamer

Het bedtextiel

Dekbedden van 100% dons zijn de meest lichte en luchtige soorten, en daarom de ideale keuze voor je hotelbed. Koop een dekbed dat net iets groter is dan je boxspring voor een extra fluffy resultaat.

Tenslotte zijn er nog de lakens. Wil je de bedden in vijfsterrenhotels naboosten? Investeer dan in lakens uit Egyptisch katoen met een thread count van minimaal 300TC.  

En laat je niet verleiden door trendy kleuren of opvallende prints. Voor een hotelbed is er maar één kleur voor je beddengoed: wit! Het ziet er niet alleen fris en schoon uit, het zorgt er ook voor dat het bed alle aandacht krijgt. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.