Je bed stylen: een eenvoudig stappenplan

Weinig dingen zijn zo aangenaam als na een zware werkdag in een onberispelijk opgemaakt bed klimmen. Dat voelt gewoonweg super luxueus aan. Spijtig genoeg is een chique bed styling niet zo makkelijk als het lijkt, want er zijn verschillende elementen om rekening mee te houden, gaande van de hoeslakens tot accentkussens.

Maar maak je geen zorgen. De slaapspecialisten van Smulders Textiel geven enkele tips om je bed te stylen als een professionele interieurdesigner.

Start met een goede basis

Goed begonnen is half gewonnen. Dat geldt ook voor de styling van je bed.

De hoeslakens vormen natuurlijk het startpunt van heel het verhaal. Professionele stylisten kiezen meestal voor witte hoeslakens, omdat ze een tijdloze uitstraling hebben en in elke woonstijl passen – of je nu een moderne, landelijke of Scandinavische slaapkamer hebt.

Wil je toch hoeslakens met kleur? Kies dan voor een lichte tint. Heel opvallende kleuren zijn not done.

bed aankleden

Kleur en textuur met je dekbedovertrek

Net als bij het hoeslaken is wit een uitstekende kleur voor een dekbedovertrek. Maar hier mag je wat creatiever te werk gaan. Ga bijvoorbeeld voor een pasteltint of een subtiel patroon.

Tegenwoordig zijn stone washed dekbedovertrekken erg in trek. Met hun genuanceerde kleurvariaties zorgen ze meteen voor diepgang.

Heel opvallende overtrekken met bombastische kleuren of prints laat je best links liggen. Die gaan met te veel aandacht lopen. Zeker in vrij kleine slaapkamers hebben ze geen plaats, omdat ze de ruimte visueel verkleinen.

bed styling tips

Plooi het uiteinde

Vergeet niet om het uiteinde van je dekbedovertrek om te plooien, zodat er een boord ontstaat. Pas dan nodigt het bed uit om erin te springen. Qua breedte is een boord van circa 30 centimeter voldoende (maar je hoeft dit natuurlijk niet na te meten).

Zorg voor laagjes

Ongeacht de tijd van het jaar is het toevoegen van laagjes de sleutel tot een gestileerd bed dat er uitnodigend en comfortabel uitziet. Een bedsprei of plaid mag dus zeker niet ontbreken.

Probeer om wat contrast te creëren. Op een katoenen dekbedovertrek leg je dus geen katoenen sprei maar een wollen plaid. Een mix van materialen tilt elke inrichting naar een hoger niveau.

Nog een snelle truc voor de styling van je bed; vouw de sprei of plaid doormidden en trek vervolgens het bovenste gedeelte terug, zodat je kan pronken met je dekbedovertrek.

Op koude winterdagen zorgen deze laagjes voor extra warmte. En als het in de zomer te warm wordt, leg je ze gewoon aan het voeteinde van het bed. Simpel, toch?

slaapkamer bed aankleden

Speelse kussens

Een van de moeilijkste taken tijdens de styling van een bed is de positionering van de kussens. Maar met deze tips wordt dat een eitje:

  • Koop twee grote kussens met een witte hoes en leg die tegen het hoofdbord van je bed.
  • Hiervoor plaats je twee kleinere kussens in de hoezen van je dekbedovertrek. Duw de bovenkant naar binnen met een karatekap.
  • Plaats vooraan twee of drie accentkussens in een kleiner formaat.

Met de accentkussens mag je jouw fantasie de vrije loop laten. Kies dus gerust voor een afwijkende vorm (rond of langwerpig) en een trendy kleur/patroon. Dit zijn trouwens de enige kussens die je van het bed haalt wanneer je gaat slapen.

stijlvol bed dekbedovertrek

Hoe ziet jouw resultaat eruit?

Heb je bovenstaande bed styling tips gevolgd? Deel gerust het resultaat met de rest van de lezers door een reactie te plaatsen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.