De ideale dressing indeling

Je bent dus van plan om een dressing te kopen. Dat is een goed idee, want deze maatkast biedt allerlei voordelen.

Naast de grootte en materialen is er nog een andere belangrijke knoop om door te hakken: de indeling. De dressing indeling bepaalt in grote mate het comfort van deze inloopkast. Kan je enkele tips voor de kastinrichting gebruiken? Lees dan snel verder.

De inrichting van een dressing

De meeste bedrijven die maatkasten bouwen, bieden verschillende inrichtingen aan. Je kan onder meer kiezen uit:

Legplanken

Planken vinden we in elke kast terug. Ze zijn ideaal om t-shirts of truien op te leggen. Voorzie dus zeker genoeg legplanken want je kan er nooit genoeg hebben. Heb je erg diepe kasten en wil je die optimaal gebruiken? Kies dan voor uitschuifbare planken. Zo kan je twee kledingstapels achter elkaar leggen.

Kledingroedes

Een kledingroede is een metalen staaf waaraan je kapstokken kan hangen. Hier kan je jurken, kleedjes, vestjes, jassen en veel meer kwijt. Denk goed na over de hoogte van deze roede. Voor kleedjes mag je een minimum van 170 cm nodig.

Broekhanger

Qua kastinrichting mag ook een broekhanger niet ontbreken. Toegegeven, je kan tegens een broek op een kapstok hangen, maar een uittrekbare hanger is veel handiger. Op deze manier hangen al jouw broeken netjes in de plooi.

Juwelenlade

Een garderobe bestaat niet enkel uit kleding. Je hebt waarschijnlijk ook een heleboel juwelen. Met een juwelenlade blijft alles netjes op zijn plaats. Deze lades bestaan uit verschillende compartimenten waar je ringen, halskettingen en andere sieraden kan sorteren.

Mandjes en dozen

Sommige kledingstukken, zoals lingerie en sokken, blijven niet goed liggen op een plank. Een uittrekbare draadmand is dan een goede oplossing. Of leg ze in een opbergdoos op een plank. Maak jouw dressing indeling nog praktischer door alles te sorteren in en aparte doos: bijvoorbeeld winter/zomer of gekleurd/wit.

Hangers

Er bestaan ook speciale hangers voor dassen, sjaals en andere kledingstukken. Ook die zijn het overwegen waard wanneer je een dressing inrichting kiest.

 

hangers en lades voor dressing

Dressing afmetingen

Laten we het even over de praktische kant hebben. Hoe groot moet een dressing zijn?

Daarin ben je uiteraard vrij om te kiezen. De totale grootte is afhankelijk van de beschikbare ruimte en de inhoud van jouw kleerkast. Reken op voorhand even uit hoeveel planken, kapstokken en andere kastinrichtingen je nodig hebt. Per kapstok mag je bijvoorbeeld 3 cm rekenen. Een stapel t-shirts of opgeplooide hemden is 25 à 30 cm breed.

Houd ook rekening met onderstaande richtlijnen:

  • Kastdiepte: min. 60 cm
  • Kasthoogte: min. 170 cm
  • Ruimte voor de kast: min. 100 cm

Extra’s voor je inloopkast

Maak jouw dressing indeling nog gebruiksvriendelijker met enkele extra’s:

  • Kastverlichting, om makkelijker kleuren te vergelijken.
  • Een spiegel, om je volledige outfit te bewonderen.
  • Een stoel, die het aandoen van sokken en andere kleding vergemakkelijkt.
  • Een tafeltje, om snel en eenvoudig stukken op te vouwen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.