5 Essentials voor een gezellige zomeravond in je tuin

De beste plek op een warme zomeravond? Je eigen terras! Hier kan je gezellig ontspannen met een boek of bijpraten met vrienden.

Om nog meer uit jouw terras te halen, zijn er enkele zaken die niet mogen ontbreken. De experts van tuinweb.com geven advies:

Een hoeklounge

Een klassieke terrastafel en stoelen zijn perfect voor een barbecue. Maar om ’s avonds te genieten van het mooie weer, is een tuinlounge veel beter.

Wij raden een stevige houten hoeklounge aan. Als je alleen bent, kan je languit in de zetel liggen. En als er vrienden langskomen, vinden zij allemaal een plaatsje.

Tuinlounges komen in alle mogelijke vormen en formaten. Het maakt dus niet uit of je een klein stadstuintje hebt of een uitgebreide landschapstuin.

Sfeerverlichting

Hoewel het in de zomer lang licht blijft, heb je vroeg of laat wat extra verlichting nodig.

Koop daarom een tafellamp. Tegenwoordig bestaan er allerlei modellen met een ingebouwde accu, zodat je geen stopcontact nodig hebt. Je verplaatst deze lampen makkelijk van binnen naar buiten.

Een staanlamp is een leuk alternatief. Wat dacht je bijvoorbeeld een kleurrijke booglamp voor buiten, die je over de hoeklounge plaatst?

Ook wandlampen zijn geschikt als sfeerverlichting. Maar dan moet er wel een muur of wand in de buurt zijn van jouw terras.

Tenslotte mogen we kaarsen niet vergeten. Want er is niets zo gezellig als de flikkering van een kaarsvlammetje. Ik raad aan om citronella kaarsen te kopen. Die verspreiden een aangename geur en houden muggen op een afstand.

Draadloze luidspreker

Een comfortabele zitplek hebben we al. De juiste sfeerverlichting ook. Nu hebben we enkel nog een beetje achtergrondmuziek nodig. Daarom mag een draadloze luidspreker niet ontbreken op jouw terras. Zoek een leuke playlist op Spotify en laat die zachtjes spelen terwijl je van die geweldige zomeravond geniet.

Terrasverwarming

De meeste zomeravonden zijn zalig warm. Toch kan het op sommige dagen wat frisser zijn. Om toch van jouw terras te genieten, kan je wat verwarming voorzien.

Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • Een vuurkorf
  • Een elektrische terrasverwarmer
  • Een terrasheater op gas

Tafeldecoratie

Een gezellige zomeravond is niet compleet zonder een hapje en een drankje. Hiervoor mag je gerust een nieuwe set tafeldecoratie in huis halen. Denk bijvoorbeeld aan speelse borden, leuke cocktailglazen, schalen voor borrelhapjes, decoratieve rietjes, enz.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.