Minimalistische slaapkamers om bij weg te dromen

Less is more? Zeker en vast! Bij de minimalistische woonstijl is het de eenvoud die de inrichting zo mooi maakt. Want door overbodige meubels en accessoires achterwege te laten, blijft er een heel pure uitstraling over. Ja, dat geldt ook voor minimalistische slaapkamers.

De minimalistische stijl is perfect geschikt voor slaapkamers. Dit is namelijk een functionele ruimte waar we enkel slapen. Dus waarom zou je zwaar investeren in accessoires om deze kamer aan te kleden?

minimal slaapkamer inrichting met zwevend bed

Bij een minimalistische slaapkamer speelt het bed de hoofdrol. Haal dus gerust een luxueuze boxspring of bedkader in huis – met of zonder hoofdbord. Voor de kleerkasten is maatwerk de beste oplossing. Op deze manier worden ze naadloos ingebouwd en springen ze minder in het oog.

minimalistische slaapkamer met donker bruine kleuren

Om de minimal look helemaal door te trekken, houd je best het bedtextiel zo eenvoudig mogelijk. Ga dus niet voor een dekbedovertrek met een print, maar kies een effen, neutrale kleur. Wit is altijd een veilige keuze.

moderne design slaapkamer met indirecte verlichting

Wil je de inrichting toch wat opfleuren? Voeg dan één blikvanger toe. Dat kan een trendy design fauteuil zijn, maar evengoed een set opvallende hanglampen naast het bed.

moderne slaapkamer met minimal inrichting

Heel wat mensen denken dat een slaapkamer in een minimalistisch interieur heel kil en saai oogt. Maar niets is minder waar. Door gebruik te maken van natuurlijke materialen, zoals hout en wol, krijgt de inrichting net een heel warme en gezellige uitstraling.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.