Zwart-wit slaapkamers die je overtuigen om deze kleurcombo te kiezen

Er zijn al tientallen boeken geschreven over kleuren voor slaapkamers. Maar één combinatie krijgt nog veel te weinig aandacht; zwart-wit. Spijtig, want dit eenvoudige kleurpalet is zeker het overwegen waard.

Waarom een zwart-wit slaapkamer denk je misschien? Het antwoord is vrij simpel: ze straalt rust uit. Er zijn geen opvallende tinten die met je aandacht gaan lopen. Een zwart-wit slaapkamer zit er verrassend sereen uit en is dus bevorderend voor je innerlijke zelf.

zwart wit slaapkamer scandinavisch

In principe hoef je jezelf niet te beperken tot pikzwarte en puur witte kleuren. Je mag ook enkele schakeringen gebruiken, zoals donkergrijze kussens een plaid in een eierschaal wit. Dat maakt het shoppen wat makkelijker.

slaapkamer stalen deuren met glas

Wil je toch een kleuraccent in jouw wit-zwart slaapkamer? Selecteer dan één kleur en gebruik die slechts sporadisch. Bijvoorbeeld twee messing handlampen naast het bed of een kleurrijk bloempotje op de dressoir.

zwart wit slaapkamer inspiratie

Heel wat mensen hebben schrik dat een zwart-wit slaapkamer kil aanvoelt. Maar dat hoeft niet heet geval te zijn. Zeker wanneer je kiest voor warme materialen zoals een koehuid, wol, katoen, fluweel… Een parketvloer zal ook voor extra gezelligheid zorgen.

slaapkamer zwarte achterwand

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.