Waarop letten als je ir-verwarming plaatst?

Infrarood verwarmen is een heerlijke manier om je huis te verwarmen op een milieuvriendelijke manier. Je kan namelijk gewoon gebruik maken van groene energie – via zonnepanelen of een ecologische elektriciteitsleverancier.

Daarnaast is de warmte die ir-verwarming afgeeft aangenamer dan radiatoren. En de panelen passen in zowat elke ruimte en woonstijl.

Veel voordelen, dus. Maar waar moet je op letten als je kiest voor bijvoorbeeld een ir verwarming van Redwell? In dit artikel vind je meer informatie.

Wat zijn de voordelen?

5 redenen om voor een elektrische verwarming met infrarood te kiezen;

  1. Aangenaam warmtegevoel.
  2. Er circuleren geen stofdeeltjes, huisstofmijt, pollen en bacteriën in de ruimte.
  3. Geen last meer van ‘droge lucht’.
  4. Subtiele verwarmingspanelen die onzichtbaar in je interieur worden verwerkt.
  5. 100% duurzaam verwarmen op groene stroom.

Volledig op infrarood verwarmen?

De eerste vraag die je jezelf zou moeten stellen is de functie die de verwarming gaat krijgen. Wil je van je bestaande systeem af en volledig overschakelen op infraroodverwarming? Of dient deze als bijverwarming?

Het antwoord op deze vraag bepaalt het aantal ir-panelen dat je moet plaatsen en hun vermogen.

Ir-verwarming wordt veel gebruikt om bepaalde plekken te verwarmen, zoals de badkamer (er bestaan spiegels met infraroodverwarming) of een zithoek waar je ‘s avonds televisie kijkt. Tegenwoordig kiezen sommige mensen ervoor om hun volledige woning te verwarmen met infrarood. Meestal gaat het dan om huizen met een goede isolatie en zonnepanelen.

infrarood verwarming muur

Zorg voor vrije ruimte

Let goed op de plek waar je de panelen plaatst. Het opwarmen gebeurt op een andere manier dan bij een gewone verwarming. Daardoor is de plaatsing ook erg belangrijk. Zet je iets voor de panelen, dan zal de warmte hier achter blijven hangen!

Vloer, wand of plafond?

Tegenwoordig is er voor elke kamer een oplossing. Want infrarood verwarming komt in verschillende vormen; als handdoekdroger, schilderij, verwarmingszuil, hanglamp… Op deze manier kan je zowat overal elektrische verwarming voorzien. Al wat je nodig hebt is een elektriciteitskabel.

Maatwerk

Goed om te weten; sommige fabrikanten bieden maatwerk aan. Dan kan bijvoorbeeld een infraroodschilderij zijn met een persoonlijke foto, maar evengoed het ontwerp van panelen met afwijkende afmetingen of vormen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.