Een tafel met visgraat tafelblad is super trendy

Dat ik een fan ben van het visgraat patroon is al lang geen geheim meer. Daarom ben ik zo blij dat er tegenwoordig meer tafels met een visgraat tafelblad verschijnen. Die zijn super trendy.

Net zoals bij een visgraat vloer worden lange, smalle houten plankjes in een visgraat motief tegen elkaar gelegd om als tafelblad te dienen. Soms is er nog een houten omranding.

tafel visgraat tafelblad in hout

Naast visgraat tafels zijn er ook ontwerpen met de Hongaarse punt. Hierbij vormen de planken een rechte lijn, terwijl die bij het visgraat patroon verspringt.

salontafel met houten visgraat blad

Meestal worden visgraat tafels gecombineerd met zwarte stalen poten. Dat zorgt voor een mooi contrast. Qua ontwerp van de poten kan je trouwens alle kanten uit; klassieke rechte poten, twee u-vormige poten, een kruispoot, enz.

visgraat tafel hongaarse punt

Het leuke aan deze tafelbladen is dat je kan kiezen uit verschillende houtsoorten en afwerkingen. Eik is een populaire keuze. Maar je kan ook voor beuk, teak, walnoot of iets anders gaan. Daarnaast speelt de afwerking een rol. Met vernis blijft de natuurlijke uitstraling van het hout zichtbaar, terwijl je met een olie de kleur wat kan bijsturen.

Tenslotte nog een tip: combineer visgraat tafels niet met een visgraat vloer. Anders wordt dit een beetje teveel van het goede.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.