Webshop in de kijker: Wereldkaarten.nl

Iedereen gaat graag op vakantie. Ik heb het geluk gehad om al een aantal mooie landen te bezoeken. De voorbije jaren maakte ik reizen naar Frankrijk, Turkije, Spanje en zelfs China. Als herinnering aan die reizen, leek het een goed idee om een wereldkaart te bestellen. Zo kunnen we elke plaats die we reeds bezochten aanduiden met een stickertje.

Wereldkaarten op canvas

Vroeger zou ik voor zo’n kaart op canvas naar een fotowinkel in de buurt gaan. Maar tegenwoordig gebeurt alles online. Al snel kwam ik bij wereldkaarten.nl terecht. Deze webshop is – zoals je al kon vermoeden – gespecialiseerd in wereldkaarten.

In totaal zijn er meer dan 90 verschillende ontwerpen. Sommige kaarten hebben plaatsnamen, andere zijn een meer abstracte representatie van de continenten. Er zijn zelfs extra kleurrijke ontwerpen voor in de kinderkamer. Kortom: aan keuze is er geen gebrek. Je vindt iets voor elke kamer in huis.

Een realistische wereldkaart in grijstinten trok meteen mijn aandacht. Die is lekker gedetailleerd en past met haar kleurenpalet perfect bij onze slaapkamer (waar we deze canvas foto later zullen ophangen).

 

wereldkaart afdruk grijstinten

Deze wereldkaart is verkrijgbaar in 6 breedtes, gaande van 40 cm tot 150 cm. Bij sommige breedtes zijn er meerdere hoogtes te vinden. Op deze manier is er altijd wel een formaat dat in jouw interieur past. Ik koos voor eentje van 120 x 80 cm.

Enkele dagen later stond de postbode aan de deur met mijn bestelling. De canvas was netjes ingepakt, met voldoende bescherming tegen schade tijdens het transport.

De print mag best wel gezien worden. Alle lijntjes zijn scherp, en dus duidelijk leesbaar (niet onbelangrijk voor een wereldkaart). De canvas zelf is opgespannen op een houten frame. Dat maakt het ophangen makkelijker.

detail wereldkaart canvas foto print

Nu moet ik nog één ding doen: nog meer reizen zodat ik deze nieuwe muurdecoratie volledig kan invullen…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.