Dé trend van deze zomer: een grillring

Een barbecue kent iedereen. Een Green Egg waarschijnlijk ook. Maar deze zomer is er een nieuwe trend in de outdoor cooking wereld: de grillring.

Wat is een grillring?

Een grillring is een combinatie van een vuurschaal en een bakplaat.

In de schaal leg je houtblokken, houtskool of briketten. Het vuur zorgt niet alleen voor een mooi schouwspel, het verwarmt ook de brede metalen rand. Hierop kan je koken.

vuurring schaal bbq buiten

Twee functies in één

Het leuke aan een grillring is de dubbele functie.

Enerzijds is het een trendy vuurkorf die voor een flinke dosis gezelligheid zorgt. Zeker op frisse zomer- of lenteavonden.

Daarnaast is het een nieuwe vorm van buitenkoken. Je kan er allerlei gerechten op klaarmaken; vlees, vis, groenten en zelfs warme desserts. Dankzij de verschillende warmtezones wordt alles op de correcte temperatuur gegaard.

Bepaalde vuurringen hebben een barbecuerooster dat je over het vuur hangt. Dit geeft extra mogelijkheden voor nog meer recepten.

Paul van nieuwewonen.nl geeft nog een leuke tip:

Je kan als gastheer op je vuurring gerechten klaarmaken, maar je kan evengoed met z’n allen rond de ring plaatsnemen zodat ieder zijn eigen schotel bereidt.

grillring op terras

In verschillende formaten

Groot of klein; voor elke tuin is er een passende grillring. De meeste modellen hebben een diameter tussen de 100 cm en 140 cm. Een kleine grillring is ideaal wanneer je een bescheiden tuintje hebt, terwijl je met een grotere variant voor grote groepen kan koken.

Naast de diameter is er ook een verschil in hoogte. Er zijn platte schalen (die perfect passen bij een tuinlounge) en grote ‘kommen’.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om allerlei accessoires in huis te halen. Zoals een metalen frame dat dienst doet als voet en houtsopslag. Of een bijpassend stoeltje.

vuurschaal barbecue buitenkoken

Tuindecoratie

Een vuurschaal BBQ dient niet enkel om op te koken. Het is ook een soort van tuindecoratie. Want het stevige metalen frame heeft een robuuste, bijna industriële uitstraling. Vooral wanneer je kiest voor een versie in cortenstaal. Dit staal krijgt na verloop een prachtige roestkleur, die mooi aansluit bij het kleurenpalet van de tuin. Maak je geen zorgen: er bestaan ook grillringen in zwart RVS.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.