Buitenkeukens: Tips en Inspiratie

Met het goede weer wil iedereen een BBQ houden. Lekker in het zonnetje staan grillen, er is niets beter. Ben je het hiermee eens? Dan moet je misschien – net als ik – overwegen om een buitenkeuken te installeren. Zo kan je telkens als het weer het toelaat gezellige buiten koken.

Een buitenkeuken is niet louter functioneel een meerwaarde. Het is de perfecte plek om gasten te ontvangen. Je kan rustig het eten klaarmaken terwijl je samen geniet van een heerlijke cocktail.

Je hebt trouwens geen super grote tuin nodig om een buitenkeuken te plaatsen. Ook op een beperkte oppervlakte kan je een outdoor kitchen installeren. In onderstaande voorbeelden kan je misschien wat inspiratie opdoen.

Nog enkele tips

Wil je een buitenkeuken kopen? Houd dan rekening met deze tips:

  • Het grootste verschil tussen een keuken binnen en buiten is de omgeving (duh). Een buitenkeuken wordt vaak blootgesteld aan regen en wind. Het is dus best om je buitenkeuken te overkappen of ze onder een terras te plaatsen. Zo hoef je ook niet in de volle zon te werken.
  • Fragiele materialen worden best vermeden. Kies voor kastjes en werkbladen die probleemloos vriestemperaturen en hitte kunnen weerstaan.
  • Houd je budget in het oog. Een volledig uitgeruste buitenkeuken kan al snel een pak geld kosten. Maar als je regelmatig buiten kookt, kan deze investering het overwegen waard zijn.
  • Vergeet niet dat je keuken water, elektriciteit en (eventueel) gas nodig heeft. Houd hiermee rekening tijdens het planningsproces.
  • Zorg dat het ontwerp bij de rest van de woning past. Een erg moderne buitenkeuken bij een landelijke hoeve zal een beetje misstaan.

Inspiratie

Hoog tijd om je wat inspirerende buitenkeukens te tonen:

buitenkeuken

buitenkeuken-2

buitenkeuken-3

buitenkeuken-4

buitenkeuken-5

buitenkeuken-6

buitenkeuken-7

buitenkeuken-8

2 replies on “Buitenkeukens: Tips en Inspiratie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.