Heb je al gedacht aan een buitentapijt?

Misschien heb je in je woonkamer of eetkamer wel een tapijt liggen. Maar wist je al dat steeds meer mensen een buitentapijt op hun terras gebruiken? Op deze manier creëer je een echte loungesfeer. Het zorgt ook voor een warme uitstraling en een extra dosis gezelligheid tijdens zwoele zomeravonden.

Van binnen naar buiten

De laatste jaren wordt het terras steeds meer als tweede woonkamer gebruikt, vooral tijdens de zomermaanden. Heel wat mensen kopen een buitensalon om ’s avonds gezellig een boek te lezen of bij te praten met vrienden en familie. Het sociale leven verhuist zich van binnen naar buiten. Om deze link extra in de verf te zetten, ontwikkelde men speciale outdoor tapijten. Deze tapijten zijn extra sterk en kunnen zonder problemen tegen regen en fel zonlicht.

Waarom een buitentapijt?

Heel wat mensen vragen zich af waarom ze een buitentapijt dienen te kopen en niet simpelweg een tapijt voor binnen op hun terras kunnen gebruiken. Een buitentapijt heeft namelijk een aantal interessante voordelen:

  • Het is waterdoorlatend, waardoor het niet zal rotten.
  • Het is UV-bestendig, zodat het minder snel verkleurt in het zonlicht.
  • Een buitentapijt is eenvoudig te reinigen met water.

Nog een leuk voordeel van een buitentapijt is dat het heerlijk zacht aanvoelt op blote voeten. Ook voor kinderen is het de ideale ondergrond om op te spelen. En dankzij de verschillende kleuren en patronen kan je een speelse toets aan je terras geven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.