5 voordelen van kunstgras

De tijd dat kunstgras lelijk was, is al lang voorbij. Tegenwoordig is een grastapijt met kunstmatige sprietjes nauwelijks te onderscheiden van het echte werk.

Twijfel je toch nog tussen kunst- en natuurlijk gras? Lees dan snel deze voordelen:

Altijd een groen gazon

Een gazon onderhouden is niet makkelijk. Droogte, onkruid, mos … zorgen ervoor dat jouw prachtige groene graspartij verandert in een erbarmelijke grondbedekking.

Gelukkig blijft kunstgras altijd groen. Zelfs als je er veel over wandelt. En zelfs bij de meest extreme hittegolven. Je geniet het hele jaar door van een perfect groen uitzicht.

Je verspilt geen tijd

Tegenwoordig heeft iedereen een drukke agenda. Je gazon onderhouden slorpt onnodig veel tijd op, want je moet het gras afrijden, verticuteren, bemesten, de kantjes maaien, enz.

Kunstgras vraagt geen onderhoud. Het wordt geplaatst en that’s it. Zo bespaar je tijd en geniet je van de leukere dingen in het leven.

Past ook op je terras

Een groot deel van de bevolking woont op een appartement. Heb je een terras? Dan transformeer je deze met behulp van kunstgras om in jouw mini-tuintje – ideaal om het buitengevoel naar de stad te brengen.

Echt gras is erg moeilijk op een terras. Tenzij je eerst een dikke onderlaag van aarde, filtratiestenen en een wortelwerende doek voorziet. Dat is niet altijd mogelijk.

Gras voor binnen

Kunstgras is zelfs binnenhuis mogelijk. Bijvoorbeeld in de speelkamer van de kinderen. Of bij commerciële toepassingen: een binnenspeeltuin, etalage of co-working space. Je kan het zelfs als wandbekleding gebruiken om een accentmuur te creëren.

Kunstgras mag bedekt worden

Soms staan er tuinmeubels gedurende lange tijd op het gras. Of een zwembadje. Bij natuurlijk gras zorgt dit voor lelijke bruine plekken, doordat de grassprieten geen licht en lucht krijgen. Maar bij kunstgras is dat helemaal geen probleem. Dat mag gedurende lange tijd bedekt worden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.