Kunstgras op je dakterras

De EPDM-folie of roofing van een dakterras is niet bepaald mooi om naar te kijken. Daarom kiezen veel mensen voor een groendak. Maar wat als je het terras effectief wil gebruiken? Dan is kunstgras ideaal.

Een groen dakterras met kunstgras

Kunstgras op je dakterras zorgt voor een prachtige, natuurlijke uitstraling. Het creëert een echte buitengevoel. Met dit ‘vals gras’ geniet je nog meer van jouw terras.

PS: Ook voor kleinere terrassen aan de zijkant van appartementen is dit nepgazon interessant.

kunstgras op dakterras

Waarom is kunstgras ideaal voor een dakterras?

Er zijn verschillende redenen om kunstgras te plaatsen, bijvoorbeeld:

Minimaal onderhoud

Wie kiest voor een intensief groendak met echt gras spendeert heel wat tijd aan het onderhoud. Gelukkig heb je voor kunstgras geen groene vingers nodig. Gedaan met wekelijks het gras maaien, bemesten, bijzaaien of kalken. Met kunstgras hoef je slechts een paar keer per jaar je tuin te borstelen om zo het kunstgras mooi te houden. Vallen er veel blaadjes op het dakterras of heb je huisdieren in de tuin? Dan kan je best regelmatiger het kunstgras schoonmaken door de bladeren bij elkaar te borstelen en uitwerpselen en urine te verwijderen. 

Beperkte opbouwhoogte

Een intensief groendak heeft een opbouwhoogte van minstens 20 cm, met een gewicht van minstens 300 kg/m². Kunststof neemt minder plaats in beslag en weegt een pak minder. Het is dus ideaal voor dakterrassen.

Oplossing voor pollenalergie

Elk jaar kijken mensen met allergieën ertegenop dat het pollenseizoen start. Het is voor hen niet enkel de start van de lente en de zomer maar ook het seizoen van tranende en jeukende ogen, lopende neuzen en niesbuien. Een namiddag op je dakterras zitten, is dan geen pretje. Met kunstgras heb je hier geen last van en kan je rustig van het zonnetje genieten, zonder pollen. 

Fris groen de klok rond

Met een gazon uit kunstgras oogt je dakterras altijd fris. Er groeit weinig tot geen onkruid, de zon maakt geen lelijke bruine plekken en er ontstaan geen kale plekken in het gras door tuinmeubels.

Eenmalige investering

De onderhoudskosten van een dakterras met kunstgras liggen lager dan die van een intensief groendak met echt gras. Want je maakt slechts eenmaal kosten voor het aanschaffen. Je kan bij de aankoop van het kunstgras bovendien geld uitsparen door de matten zelf te leggen.

terras met kunstgras

Net zo mooi als echt gras

De kwaliteit van kunstgras vandaag maakt het verschil tussen kunstgras en echt gras nauwelijks zichtbaar voor het blote oog. Dat was wel anders in het verleden, toen de kleur er vaak vreemd uitzag. Dit schrikte veel mensen af om voor kunstgras te kiezen. Maar die tijden zijn voorbij. Tegenwoordig is er bijna geen onderscheid meer te zien tussen echt gras of kunstgras. Bekijk de verschillende soorten kunstgras bij de speciaalzaak en laat je verrassen. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.