Verf je Glazen Kerstballen
Previous
RANDOM
De Voordelen van een Minimalistisch Interieur
Next

Ingebouwde Afvoerbuizen: Mooi maar Subtiel

by kevin on november 19, 2014
bouw

Een schuin of plat dak kan verrassend veel water verzamelen tijdens een regenbui. Uiteraard moet al dit overtollige water afgevoerd worden. Dit water komt via de dakgoot en afvoerbuizen in een regenwaterput terecht, waar het later opnieuw gebruikt kan worden voor toiletten, buitenkranen of de wasmachine.

moderne woning ingewerkte afvoergoten

Een moderne woning met ingewerkte afvoerbuizen.

In de meeste klassieke woningen gebruikt men een opbouwsysteem voor afvoerbuizen. Maar tegenwoordig kiezen heel wat bouwers ervoor om deze afvoergoten te verbergen in de gevel. In dit geval wordt er een extra uitsparing voorzien waar de goot wordt ingebouwd. Zo krijgt men een mooi, strak geheel. Daarom zijn ingebouwde goten zo populaire bij moderne woningen. Om deze afvoergoot helemaal onzichtbaar te maken, kan je voor PVC kiezen die de kleur van je bakstenen zo goed mogelijk benadert.

ingebouwde goot

Een ingebouwde goot: voor en na.

De uitsparing voor deze afvoeren moet op voorhand voorzien worden. Breng je architect dus op de hoogte als je dit graag wil toepassen. Zo kan je later problemen vermijden.

kevin
Beheerder van woonmooi.be en een interieurfanaat met een hart voor modern design. Contacteer mij via de contactpagina voor vragen of opmerkingen.

Leave a Response

Fonts by Google Fonts. Icons by Fontello. Full Credits here »