Zorg Voor een Speelse Toets met Muurstickers
Previous
RANDOM
Goedkoop Bouwen: 43 Budgetvriendelijke Tips
Next
bouw

De Voor- en Nadelen van Rolluiken

by kevinaugustus 20, 2014

Rolluiken waren vroeger erg populair, maar tegenwoordig zien we steeds meer woningen zonder rolluiken. Hoe komt dit? Zijn er belangrijke nadelen verbonden aan rolluiken? Of bieden ze een aantal interessante voordelen? In dit artikel leer je er alles over.

Volledige verduistering

Het grote voordeel van rolluiken is dat ze een kamer volledig kunnen verduisteren. Bij lamellen of gordijnen zal er nog steeds een beetje licht binnensijpelen. Dat is bij rolluiken niet het geval. Daarom is een rolluik erg interessant bij een slaapkamer, zeker voor slapers die een 100% donkere kamer willen.

Inbraakpreventie

Heel wat mensen laten rolluiken installeren voor het veiligheidsgevoel. Ze zijn niet 100% veilig, maar ze zullen op zijn minst inbraken vertragen. Dit kan al genoeg zijn om potentiële inbrekers af te schrikken. Combineer rolluiken met veiligheidsglas voor nog meer zekerheid. PS: op de website van de lokale politie zijn nog meer tips voor raambeveiliging te vinden.

Akoestische voordelen

Ook niet onbelangrijk zijn de akoestische voordelen van rolluiken. Ze zorgen voor extra demping, waardoor je minder last hebt van geluid buiten de woning. Dit is erg handig als je aan een drukke baan woont. Bovendien kan je ook in je eigen woning meer geluid maken (bijvoorbeeld de surround sound van je home cinema), zonder dat de buren beginnen te klagen.

Isolatie

Een van de voornaamste redenen waarom men niet voor rolluiken kiest, is de suboptimale isolatie. Bij ingebouwde rolluiken is het namelijk moeilijk om het geheel luchtdicht te maken. Door de huidige bouwnormen is een goede luchtdichtheid erg belangrijk. Externe rolluiken die aan de buitenkant bevestigd worden (zoals deze) hebben dit probleem niet, maar deze variant zorgt voor een minder strakke afwerking. Het is dus ook een esthetische keuze die je moet maken.

kevin
Beheerder van woonmooi.be en een interieurfanaat met een hart voor modern design. Contacteer mij via de contactpagina voor vragen of opmerkingen.

Leave a Response

Fonts by Google Fonts. Icons by Fontello. Full Credits here »