Pvc voor traprenovaties, alle opties op een rijtje

Is je trap versleten? Een traprenovatie zorgt ervoor dat hij er weer als nieuw uitziet. Dat komt de uitstraling en veiligheid ten goede. 

Deze renovatie is het perfecte moment om je trap een frisse uitstraling te geven. Je kan ervoor kiezen om hem te laten opgaan in het interieur of juist extra te laten opvallen. Daarbij zijn er verschillende keuzes qua materialen en kleuren. Pvc is bijvoorbeeld heel populair. 

Wat zijn de voordelen van dit materiaal en welke mogelijkheden heb je voor het (laten) bekleden van je trap met pvc? Ik zet alles op een rijtje…

De voordelen van pvc voor traprenovatie

Veelgebruikte materialen voor traprenovaties zijn laminaat, hout, vinyl en tapijt. De laatste tijd wint pvc aan populariteit. Het is een zeer breed inzetbaar materiaal, en uitstekend geschikt voor het bekleden van trappen. 

Met pvc trapbekleding profiteer je onder andere van de volgende voordelen:

  • Zeer onderhoudsvriendelijk: een pvc trap is waterbestendig en heel gemakkelijk te onderhouden met een stpfzuiger of vochtige doek.
  • Zeer slijtvast: het materiaal gaat heel lang mee en blijft mooi, ook als je de trap heel vaak gebruikt.
  • Veel designs mogelijk: er zijn veel kleuren, patronen en texturen verkrijgbaar.
  • Dempt het geluid: meer geluidsdemping dan laminaat, waardoor de stappen op de trap minder goed hoort.

De mogelijkheden voor een pvc traprenovatie

Nu weet je wat de voordelen zijn van een PVC traprenovatie. Maar wat zijn de mogelijkheden voor jouw trap? 

Tegenwoordig zijn er speciale treden verkrijgbaar die je heel eenvoudig op de bestaande traptreden plaatst: de zogenaamde overzettreden. Die zijn verkrijgbaar in diverse soorten:

  • Pvc overzettreden: losse overzettreden die beschikken over een stroeve oppervlakte met een antislip werking. 
  • Pvc SPC overzettreden: in het materiaal van deze overzettreden zit steen verwerkt, waardoor het extra stevig is.
  • Pvc stootborden: de verticale panelen tussen de treden, die zorgen voor extra bescherming van de trap en een mooie afwerking.
  • Complete sets voor traprenovaties: een set met overzettreden, stootborden, montagekit, afdichtingskit en een trapspin voor het op maat zagen van de overzettreden. 

Let erop dat je voor een draaiende trap andere lengtes van de treden nodig hebt dan een rechte trap. De treden kunnen hiervoor op maat gezaagd worden. 

pvc trapbekleding

Kleuren en designs

Als het gaat om de kleuren en designs zijn er ontzettend veel mogelijkheden voor je traprenovatie. De betonlook is bijvoorbeeld heel populair voor industriële interieurs. Kies voor een lichte of donkere uitstraling. Donkere kleuren zoals zwart of antraciet zijn ook mogelijk. Heb je een klassiek interieur? Dan kan je ook kiezen voor bruintinten zoals eiken in verschillende tinten. Grenen past ook bij heel veel verschillende interieurs. Zelfs al is het pvc, het lijkt bijna alsof je een echte houten trap hebt!    

Hieronder zie je een paar voorbeelden van verschillende kleuren en designs:

Lichte betonlook

pvc trapbekleding betonlook

Ruw grenen

trapbekleding ruw grenen

Eikenkleur

pvc trapbekleding houtlook eik

Zo zie je dat er hele uitlopende opties zijn. Kijk wat mooi matcht bij je interieur of juist extra opvalt. Kijk bijvoorbeeld op Pinterest voor meer pvc traprenovatie inspiratie en bepaal de ideale look voor jouw trap. 

Zelf bekleden of een professional inschakelen?

De overzettreden voor traprenovaties zijn heel makkelijk te installeren, zodat het met de juiste instructies en een beetje doe-het-zelf ervaring zeker mogelijk is om dit zelf te doen. Maar misschien heb je weinig tijd, niet het juiste gereedschap in huis of simpelweg geen zin om dit zelf te doen. Dan is het altijd een goed idee om hiervoor een professional in te schakelen.

Zo weet je in ieder geval wat de mogelijkheden zijn als het gaat om PVC voor traprenovatie. Zoek je meer inspiratie? Bekijk ook ons artikel over betonnen trappen als blikvanger!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.