Alle verschillende soorten relaxzetels die nu verkrijgbaar zijn

De ene relaxzetel is de andere niet. Er zijn veel verschillende modellen verkrijgbaar, elk met andere troeven. Ik vroeg aan de specialisten van Meubelzorg.be voor een overzicht van alle soorten.

Welke relaxzetel past bij jou?

Fauteuil

Technisch gezien is een fauteuil geen relaxzetel. Toch gebruiken heel wat mensen dit zeteltje om te ontspannen en een goed boek te lezen of naar televisie te kijken. In dat geval raad ik aan om de fauteuil te combineren met een voetenbank of poef. Zo geniet je van meer comfort.

Manuele relaxzetel

We spreken pas van een relaxzetel wanneer je de zithouding kan aanpassen, bijvoorbeeld van rechtzitten naar liggen. Bij de goedkoopste modellen gebeurt dat handmatig. Er zit dan een hendel aan de zijkant van de stoel om de zithouding te veranderen.

Elektrische relaxzetel

Deze modellen zijn voorzien van een of meerdere elektromotoren om automatisch de rugleuning, hoofdsteun en/of voetenplank te bedienen. Hiervoor gebruik je knopjes aan de zijkant of een afstandsbediening. Zo’n elektrische relaxzetel biedt meer gebruiksgemak dan een manuele variant.

Massagezetel

Deze zetel heeft een massagefunctie. Hiermee kan je pijn in je nek, schouders of rug verlichten. Het regelmatig gebruik van een massagestoel zorgt voor een betere spierdoorbloeding, minder spanning in de spiervezels en daarmee minder stress. Voordelen genoeg dus!

Sta-op zetel

Tenslotte is er nog de sta-op zetel. Deze zetels kantelen een beetje naar voor om het opstaan te vergemakkelijken. Ideaal voor mensen met een beperkte mobiliteit.

groene relaxfauteuil met elektrische bediening

Personaliseer van kop tot teen

Zowat alle verschillende soorten relaxzetels zijn personaliseerbaar. Naast de stijl (van modern design tot een vintage vormgeving) kan je nog een heleboel andere zaken kiezen, zoals:

  • Bekleding. Wil je een stoffen bekleding, eentje in authentiek leder of een lederlook? Elk materiaal heeft voor- en nadelen.
  • Kleur. Per bekleding zijn er verschillende kleuren om uit te kiezen. Zwart, wit en beige blijven erg populair, maar je kan ook voor een opvallende rode, blauwe of groene kleur gaan als blikvanger in je woonkamer.
  • Poot. Sommige merken bieden meerdere poten aan, van een ronde draaipoot tot een slanke kruispoot en zelfs wieltjes.
  • Extra’s. Maak je relaxzetel compleet met een bijpassend hoofdkussen, bijzettafeltje of andere extra’s.

Testen

Welk model je ook verkiest, ik raad aan om het zitcomfort te testen in een toonzaal. Pas dan weet je of de zetel aan jouw eisen voldoet. Dit is ook het perfecte moment om kleurstaaltjes te vergelijken. En bij vragen kan je altijd de verkoper voor advies vragen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.