Een groene fluwelen sofa is zeker het overwegen waard

Mensen zijn gewoontedieren. Neem maar eens een kijkje in een doorsnee woning; de kans is groot dat er een grijze, donkerblauwe of zwarte sofa in de woonkamer staat. Daar is niets mis mee. Maar er zijn veel creatievere oplossingen. Zoals een stijlvolle sofa met een groene fluwelen bekleding.

Velvet trend

De laatste maanden/jaren is velvet aan een opmars bezig. Deze bekleding is terug van weggeweest. We vinden ze terug op eetkamerstoelen, fauteuils, gordijnen en sofa’s.

Dit fluweel heeft een erg luxueuze uitstraling. Bovendien voelt ze lekker warm aan. Een fluwelen salon is dus zeker geschikt voor een woonkamer.

Groen fluweel

Zoals alle andere bekledingen is ook fluweel verkrijgbaar in diverse kleuren. Maar ik ben vooral fan van de groene tinten. Diepgroen, olijfgroen, pastelgroen… er zijn verschillende schakeringen om uit te kiezen.

Deze groene kleur is niet alleen een leuke blikvanger, ze is ook makkelijk combineerbaar met natuurlijke materialen zoals een houten vloer, een koeienvacht en een wollen plaid. Zet er nog enkele groene planten rond om het geheel af te werken.

Tips voor een groene fluwelen sofa

Overweeg je om een velvet hoeksalon in een groene kleur aan te kopen? Dan houd je best de rest van de woonkamer vrij sober. Want als je dit gaat combineren met een blauwe fauteuil, een rood salontafeltje, een roos tapijt… wordt dit al gauw teveel van het goede.

Let er ook op dat het salon niet in direct zonlicht staat. Dan zal de groene kleur na verloop van tijd een beetje vervagen.

Donkere kamer

Een groene fluwelen sofa komt trouwens nog beter tot haar recht in een kamer met donkere muren. Neem maar eens een kijkje naar bovenstaande foto. De messing-accenten zorgen voor wat extra contrast.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.