Een zwart zwembad geeft karakter aan je tuin

Het grootste deel van de zwembaden heeft een blauwe liner die bij de kleur van het water past. Maar het kan ook anders. Een zwembad met zwarte folie en/of tegels is verrassend mooi, omdat het voor contrast in je tuin zorgt.

Nog niet overtuigd? Laat je inspireren door onderstaande voorbeelden.

Vooral bij overloop zwembaden zijn zwarte tegels een aanrader. Zeker wanneer je voor een mozaïek kiest. Het overlopende water zorgt dan voor een speelse schittering. Tip: plaats onderaan de rand verlichting (zoals in bovenstaande foto) om dit effect ook in het donker te creëren.

Zwarte zwembaden hebben nog een voordeel, want ze warmen iets sneller op in de zomer. Zwart is namelijk een kleur de warmte aantrekt. De watertemperatuur ligt dus net een beetje hoger dan bij een klassiek blauw zwembad.

Een volledig zwart zwembad versterkt het spiegeleffect. Je krijgt dus een echte spiegelvijver die de omgeving reflecteert. Dat is erg mooi wanneer de omliggende bomen en planten lichtjes bewegen in de wind.

Je hoeft trouwens geen zwarte liner en afwerking te kiezen. Ook een mix is mogelijk. Op bovenstaande foto zie je bijvoorbeeld een zwembad met een zwarte rand en blauwe binnenkant.

zwemvijver met hoogteverschil

Zwemvijvers hebben bijna altijd een zwarte folie om de natuurlijke uitstraling te versterken. Maar niets houdt je tegen om dit ook in een gewoon zwembad te leggen.

2 replies on “Een zwart zwembad geeft karakter aan je tuin

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.