5 Manieren om vetplantjes in je woning te gebruiken

Vetplantjes zijn ideaal voor mensen zonder groene vingers. Ze zien er leuk uit en vragen amper onderhoud. Bovendien zijn vetplantjes een echte trend aan het worden. Ze duiken in steeds meer woonmagazines en interieurprojecten op.

Vetplantjes in jouw interieur

Natuurlijk kan je gewoon een klassieke bloempot met een vetplantje plaatsen. Maar dat is niet echt creatief. Er zijn immers leukere manieren om vetplantjes te gebruiken. Bijvoorbeeld:

In een kurk

Heb je nog een aantal grote kurken rondslingeren? Gebruik ze dan als mini-bloempot voor vetplantjes. Op deze pagina vind je alle instructies om deze magnetische mini-bloempotjes te maken.

mini vetplantjes

In een krans

Vetplantjes kunnen ook perfect in een krans gebruikt worden. Jouw lokale bloemist heeft gegarandeerd een paar leuke ideetjes. Probeer het zelf en laat deze krans met vetplantjes jouw interieur of voordeur sieren.

vetplantjes krans

In een vogelkooi

Dit is ongetwijfeld een van de meest creatieve manieren om vetplantjes in je interieur te gebruiken. Zoek een oude vogelkooi, vul de bodem met potgrond en plaats er enkele vetplantjes in. Het resultaat mag zeker gezien worden!

vogelkooi met planten

Tafel met plantenbak

Voor handige Harry’s mag dit project geen probleem zijn. Hier werd een plantenbak in een houten tuintafel geïntegreerd. Je kan er niet alleen vetplantjes in plaatsen, maar ook kruiden en ander groen. Als je kiest voor een uitneembare plantenbak, kan je er tijdens feestjes zelfs een ijskuip van maken!

tuintafel met plantenbak

In een hangend tuintje

Er zijn tevens hangende terraria verkrijgbaar die je met vetplantjes omtovert tot minituintjes. Vooral in groep zien ze er erg mooi uit. Hang ze in de keuken, woonkamer, veranda of buiten.

hangend terrarium met vetplantjes

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.