Coole Kommen van Studio Arhoj
Previous
RANDOM
Inspiratie: betonnen vloerplaten in de tuin
Next

Zo maak je jouw terras klaar voor de zomer

by kevin on april 5, 2016
tuin

Snak jij ook al naar de zomer? Gelijk heb je. Lekker ontspannen op het terras zitten en een boek lezen, terwijl je ‘s avonds geniet van een gezellige barbecue met vrienden. Zalig, niet? Voordat je hieraan toe bent, moet je eerst jouw terras klaarmaken voor de zomer. Volg onderstaande tips om jouw terras voor te bereiden op de warmere dagen.

terrastegels reinigen

Terrastegels reinigen

Door de regen en wind van de herfst- en wintermaanden krijgen terrastegels een groene aanslag. Om je terras zomerklaar te maken, is een grondige reiniging aan te raden.

Je terras schoonmaken doe je zo:

  1. Verwijder losliggend vuil met een bezem
  2. Maak de voegen tussen de tegels schoon
  3. Los een scheutje bleekmiddel op in een emmer water en gebruik dit om de tegels te schuren
  4. Spoel alles af met een tuinslangs of hogedrukreiniger

Nieuwe planten

Of ze nu in een bloemenperk staan naast het terras, of in potten: bloemen en planten mogen niet ontbreken. Jouw terras is pas helemaal klaar voor de zomer als je enkele nieuwe ‘groenigheden’ hebt toegevoegd. Breng een bezoek aan je plaatselijke tuinbouwcentrum en laat je inspireren.

starwaxHouten tuinmeubelen behandelen

Kunststof tuinmeubelen vragen meestal weinig onderhoud. Ze simpelweg afkuisen met een vochtige doek en allesreiniger is voldoende. Houten tuinmeubelen vragen echter meer aandacht.

Maak je terras klaar voor de zomer door je houten tuinmeubelen een opfrisbeurt te geven. Er zijn verschillende producten, zoals die van Starwax, om het hout te reinigen, te vernieuwen en te beschermen. Herhaal deze behandeling geregeld om jouw houten terrasmeubelen in topconditie te houden.

Accessoires

Het begin van de lente is tevens het ideale moment om nieuwe accessoires voor je terras te kopen. Misschien is het nu wel tijd om die terrasverlichting te installeren? Of droom je al langer van een leuke houtkachel op je terras? Sla je slag en kleed jouw terras aan met hippe accessoires en decoratiestukken.

Tuinkussens reinigen

Tegenwoordig zijn tuinlounges erg populair. Deze zitbanken met extra zachte kussens zijn een heerlijke plek om te vertoeven tijdens de zomermaanden. Om je terras zomerklaar te maken, raden we aan om deze kussens een schoonmaakbeurt te geven. Verwijder de kussensloop en was ze volgens de voorschriften. Zo ruiken ze lekker fris om het nieuwe tuinseizoen te beginnen!

terras zomerklaar maken

 

kevin
Beheerder van woonmooi.be en een interieurfanaat met een hart voor modern design. Contacteer mij via de contactpagina voor vragen of opmerkingen.

Leave a Response

Fonts by Google Fonts. Icons by Fontello. Full Credits here »