Gebruiken We Binnenkort Smart Glas voor onze Ramen?

Als je nieuwe ramen gaat kopen, zal je merken dat er verschillende soorten glas zijn. Er is dubbel glas, driedubbel glas, hoogrendementsglas, veiligheidsglas, enz. Misschien komt er in de toekomst nog een extra optie bij: smart glass.

Smart glass is een hoogtechnologisch glas waarbij je zelf de transparantie kan veranderen. In dit glas zitten namelijk vloeibare kristallen. Wanneer ze niet onder spanning staan, hebben ze een ongeordende ligging. Hierdoor wordt het licht in alle richting verspreid en zijn ze niet transparant. Als er een elektrische spanning door het glas gaat, gaan deze kristallen zich in dezelfde richting oriënteren. Ze laten meer licht door, waardoor het glas doorzichtig wordt.

Door de spanning te variëren kan je zelf de transparantie van het glas bepalen. Dit maakt smart glass erg veelzijdig.

smart glass

Smart glass wordt momenteel al gebruikt, bijvoorbeeld in kantoren. Het is perfect als glazen wand voor een vergaderruimte. Wanneer de vergadering bezig is, kan je in een handomdraai de wand ondoorzichtig maken voor wat extra privacy.

smart glass vergaderzaal

Maar ook voor woningen is smart glass interessant. Het is een goed alternatief voor klassieke gordijnen of zonwering. Door de ramen te koppelen aan een domoticasysteem, kan de transparantie aangepast worden aan de hand van het tijdstip of de stand van de zon.

One reply on “Gebruiken We Binnenkort Smart Glas voor onze Ramen?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.