Meer comfort voor je kantoor

Thuis of op kantoor: we spenderen vaak uren aan een stuk achter onze bureautafel. Daarom spenderen we graag veel aandacht aan de inrichting. Een aangename en stijlvolle bureauruimte is immers veel leuker om in te werken dan een saai kantoor. Maar er is nog iets dat aandacht vraagt: het comfort. Een comfortabel kantoor is meer dan een ergonomische bureaustoel. Hieronder vind je enkele must-haves:

Licht

In sommige kantoren heb je het gevoel dat je bent opgesloten in een kerker. Natuurlijk licht doet een ruimte veel groter en luchtiger aanvoelen, wat voor een positieve sfeer en een goed gevoel zorgt. Laat dus zoveel mogelijk zonlicht binnen. Zware gordijnen of andere verduisterende zonwering worden best vermeden. Er zijn beter alternatieven, zoals lichtdoorlatende screenstof. Zo vermijd je irritante lichtreflecties op je computerscherm, terwijl er toch nog zicht naar buiten is.

Licht kunnen we ook koppelen aan kleuren. Donkere kleuren zijn geen goed idee in een kantoor. Voor meer comfort raden we lichte kleuren aan. Dat kan wit zijn, maar evengoed pasteltinten.

Zitcomfort

Jouw stoel is misschien wel het belangrijkste element wanneer het op comfort aankomt. Uren op een harde houten stoel zitten zal je al snel beklagen. Investeer daarom in een ergonomische bureaustoel. Zoek een model waar je zowel de zithoogte, de hellingsgraad van de rug en de hoogte van de armsteunen kan aanpassen. Op deze manier vind je direct een comfortabele zithouding. Lees hier meer over de juiste afstelling van een bureaustoel.

Hoogte van je scherm

Een hele tijd naar beneden kijken zorgt voor een pijnlijke nek. Dat is vooral bij laptops een frequent probleem. Daarom is het een goed idee om een laptopstaander te kopen. Dit is een verhoogje dat ervoor zorgt dat het scherm meer op ooghoogte komt. Als alternatief kan je de laptop aansluiten op een losstaand scherm – liefst eentje dat in hoogte verstelbaar is. Ook speciale verstelbare monitorarmen worden regelmatig gebruikt in kantoren.

Koeling

In een kantoor is het vaak snikheet. Een combinatie van zonlicht en restwarmte van computers doet de temperatuur snel oplopen, vooral in de zomer. Gelukkig zijn er allerlei manieren om wat koelte te voorzien. Koop bijvoorbeeld een ventilator. Voor nog meer koelkracht kan je een mobiele airco in huis halen. Zonwering is natuurlijk ook onontbeerlijk.

Verlichting

In het eerste puntje hebben we het over (natuurlijk) licht gehad. Tijdens bewolkte dagen en ’s avonds heb je waarschijnlijk kunstlicht nodig. Een verstelbare bureaulamp zorgt voor extra comfort omdat je het licht makkelijk kan richten. Er is altijd wel een model te vinden dat bij jouw interieurstijl past.

Verder kan een verlicht toetsenbord van pas komen. Deze toetsenborden hebben verlichtte letters en cijfers, zodat je zelfs in complete duisternis makkelijk kan typen (tenzij je perfect blind kan typen, natuurlijk).

Akoestisch comfort

Bij comfort in een kantoor denken we in de eerste plaats aan bureaustoelen en verlichting. Maar er is ook zoiets als akoestisch comfort. Vooral in grote bureauruimtes kan het geluid van pratende collega’s, tokkelende toetsenborden, lawaaierige printers voor stress zorgen. Gelukkig bestaan er allerlei oplossingen, waaronder geluidsabsorberende panelen, om deze overlast tot een minimum te beperken. Want ook rust is comfort.

One reply on “Meer comfort voor je kantoor

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.