Een loungeset in een kleine tuin? Het kan!

Wanneer je een kleine tuin hebt en daar een loungeset in wil plaatsen, is het vaak puzzelen geblazen. Veel mensen vrezen zelfs dat ze in hun tuin helemaal niet de mogelijkheid hebben om een (kleine) loungeset te plaatsen. Gelukkig is deze vrees onterecht. Tegenwoordig zijn er namelijk heel wat compacte loungesets terug te vinden. In het slechtste geval kan je zelfs een tuinset op maat laten maken.

Wil je ook een loungeset in een kleine tuin plaatsen? In dat geval is het de moeite waard om rekening te houden met de interessante tips op deze pagina!

loungeset in een kleine tuin

Hoeveel mensen zullen gebruikmaken van de loungeset?

Het is een goed idee om op voorhand goed na te denken over het aantal mensen die in de loungeset plaats zullen nemen. Het gaat hierbij niet enkel en alleen om de leden van het gezin. Ook met regelmatige bezoekers moet je rekening houden.

En vergeet niet dat het bijpassende tafeltje ook ruimte in beslag neemt. Veel mensen houden er namelijk van om een zomers aperitief te serveren in hun loungeset, maar dan moet er wel een voldoende groot tafeltje voorzien worden.

Benut de beschikbare ruimte optimaal

Wanneer je over een kleine tuin beschikt, zal je zoveel mogelijk ruimteverlies willen voorkomen. Dit zorgt er voor dat de vorm van de loungeset zo optimaal mogelijk moet zijn. Kies daarom niet voor een loungeset die beschikt over een ronde of een afwijkende vorm, maar wel voor een die bijvoorbeeld eenvoudig in een hoek kan worden geplaatst. Een rechthoekige of een vierkante loungeset is in dit geval de meest voor de hand liggende keuze.

Nog een tip: meet eerst de beschikbare ruimte voordat je een nieuwe loungeset koopt. Het is namelijk geen aangename verrassing om bij thuiskomst te merken dat het gekozen model te groot is…

mini tuinlounge

Laat een loungeset op maat maken

Het laten maken van een loungeset op maat is tegenwoordig bijzonder populair. Dit geldt vooral voor mensen die het moeten doen met een kleine tuin. Een loungeset op maat kost uiteraard iets meer geld in vergelijking met een standaard exemplaar, maar daar staat tegenover dat deze perfect in de tuin kan worden geïntegreerd. Op deze manier wordt niet alleen het verlies aan ruimte beperkt, je bent tevens zeker dat de set op esthetisch vlak bij de tuin past. Het op maat laten maken van een loungeset is dus zeker en vast de moeite waard!

Let op de beschikbare ruimte voor een overkapping

Tijdens de heetste zomerdagen is de loungeset jouw favoriete plek. Mits je een overkapping in de vorm van een parasol of zonnescherm hebt, natuurlijk. Houd hiermee rekening bij de planning van de indeling.

Is er geen zonwering aanwezig? Dan kan er altijd een beetje (extra) schaduw worden gecreëerd door de loungeset bijvoorbeeld onder of bij een boom of hoge planten te plaatsen. Let wel op: vallende bladeren kunnen (zeker wanneer ze nat zijn) vervelende vlekken veroorzaken. In een kleine tuin kan dit echter een oplossing zijn om alsnog te kunnen genieten van een beetje schaduw in je loungeset.

kleine lounge in stadstuin

Kies voor eenvoudig te verplaatsen elementen

De laatste tip heeft betrekking tot het gewicht. Heb je slechts een beperkte ruimte ter beschikking? In dat geval kan het extra interessant zijn om te kiezen voor een loungeset van aluminium. Niet alleen is dit materiaal zeer sterk en duurzaam, daarnaast vergt het ook nauwelijks onderhoud. Bovendien zorgt het beperkte gewicht ervoor dat de loungeset makkelijk verplaatsbaar is. Op deze manier kan je razendsnel een andere indeling voorzien wanneer er gasten op bezoek komen. Dit komt het comfort alleen maar ten goede.

Inspiratie nodig?

Je merkt het meteen: ook in een kleine tuin past een loungeset. Heb je besloten om een set aan te kopen? Doe dan snel inspiratie op bij Latour Tuinmeubelen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.