Draadlampen: Hanglampen met draadjes

Heb je het ook al gemerkt? Tegenwoordig zijn hanglampen met draadjes erg in trek. Bij deze modellen wordt de klassieke lampenkap vervangen door een aantal metalen draden. Dit zorgt voor een extra strakke uitstraling, waardoor deze hanglampen vooral in moderne interieurs gebruikt worden. Neem een kijkje naar onderstaande draadlampen en laat je inspireren.

Wever & Ducre Wiro

De naam zegt het zelf: de Wever & Ducre Wiro is opgebouwd uit verschillende ‘wires’. Deze draden werden zwart geverfd, maar er is ook een roestkleurige versie verkrijgbaar. De Wiro komt in drie verschillende vormen: een kleine versie van 204 mm doorsnede, een grote versie van 653 mm en verschillende langwerpige modellen.

wever & ducre wiro hanglamp zwart

Flos Chasen

Nog een prachtige hanglamp die opgebouwd is uit draden, is de Flos Chasen. Het is een ontwerp van Patricia Urquiola. Ze liet zich inspireren door theeceremonies:

“Chasen takes its inspiration from an ancient oriental instrument, the traditional bamboo whip used during the tea ceremony, whose delicate filaments continue to change shape.”

flos chasen hanglamp

Bloomingville Pernille

Bloomingville heeft heel wat prachtige hanglampen in haar catalogus zitten. Een van de mooiste is deze Pernille. Deze opvallende draadlamp is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder een stijlvol messing.

bloomingville pernille

Moooi Emperor

Het Nederlandse verlichtingsmerk Moooi gebruik kunststof in plaats van metaal voor de Emperor. Dat geeft deze draadlamp een erg warme uitstraling, zeker wanneer je kiest voor de kersrode versie.

moooi emperor

Diesel with Foscarini Cage Mic

Net als een kooi bestaat de Diesel with Foscarini Cage Mic uit metalen draden. Het is de perfecte hanglamp voor een industrieel interieur. Alleen ziet deze draadlamp er al erg goed uit, maar ze komt vooral in groep tot haar recht. Voor een extra speelse toets kan je zwarte en witte modellen mixen.

diesel with foscarini cage mic pendant

Wire Basket Lamp

Een lamp geïnspireerd door een metalen wasmand, wie had dat ooit gedacht? Het resultaat mag nochtans gezien worden. Deze draadlamp heeft een leuke vintage uitstraling, dankzij de klassieke gloeilamp het katoenen koord.

wire basket lamp

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.