Magnifieke messing hanglampen

Trends komen en gaan. Maar als er één trend is die hopelijk nog lang blijft bestaan, dan zijn het messing hanglampen. Want die zien er gewoonweg prachtig uit.

Messing is mooi

Messing, ook wel gekend als geelkoper, is een prachtig materiaal dat ideaal is om een accent te leggen in je interieur. Dankzij haar goudkleur heeft messing een luxueuze uitstraling. Het lijkt zelfs een beetje op echt goud.

Door haar kleur heeft messing een schitterende lichtreflectie. Daarom past dit zo goed in hanglampen. Wanneer het licht brandt, zorgt de reflectie in het messing voor een extra cachet.

Voor elke stijl

Bij heel wat mensen is messing onlosmakelijk verbonden met de jaren ’60 en ’70, toen dit materiaal vaak werd gebruikt. Toch past het ook in moderne woningen. Want steeds meer ontwerpers (her)ontdekken dit materiaal.

Tegenwoordig vind je messing hanglampen in alle mogelijke stijlen: modern, klassiek, design, landelijk, Scandinavisch, industrieel … noem maar op.

Inspiratie

Laat je inspireren door deze magnifieke messing hanglampen, en wie weet hangt er binnenkort even in jouw eetkamer of woonkamer te pronken.

Messing is ideaal om contrast te introduceren, zoals bovenstaande Louis Poulsen Doo-Wop hanglampen illustreren.

Deze grote messing hanglampen (Tom Dixon Void Light) hebben een organische vormgeving en reflecteren heel wat omgevingslicht.

Het kan ook klassieker, zoals deze kroonluchter met messing. Die ziet er super luxueus uit, toch?

De Louis Poulsen PH5 mini hanglampen in messing zijn een mooi voorbeeld van de Scandinavische designtradities.

Ook de &tradition Utzon hanglamp is in een messing versie verkrijgbaar. Die past erg goed boven een kookeiland, een eettafel of naast je bed.

Deze hanglamp van Il Fanale blinkt uit in soberheid: een messing staaf waarin de lamp zit en daarrond een glazen kap; simpler kan niet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.