Deze design eetkamerstoelen zijn een must-have voor jouw moderne eetkamer

De blikvangers van jouw eetkamer zijn ongetwijfeld de tafel en stoelen. In een moderne woonstijl kan je natuurlijk geen klassieke stoelen zetten. Nee, je hebt design eetkamerstoelen nodig. Zoals de modellen in dit artikel.

Eames stoelen

Eames staat wereldwijd bekend voor zijn design eetkamerstoelen. Vooral in de Scandinavische stijl vinden we die regelmatig terug. Maar ze passen ook in een moderne inrichting.

Wat deze eetkamerstoelen zo iconisch maakt? De zitkuip, natuurlijk. Die wordt in één stuk gegoten. Op deze manier is de kunststof zitting naadloos, wat het moderne design accentueert. Een bijkomend voordeel is dat deze stoel erg sterk en duurzaam is.

Eames stoelen komen in diverse varianten:

  • DSW: kunststof zitting zonder armleuningen met houten poten
  • DSR: hetzelfde ontwerp als de DSW, maar met metalen poten
  • DAW: een kunststoffen kuipstoel met een onderstel in hout
  • DAR: een kuipstoel in kunststof op metalen poten

Wil je deze designstoelen ook elder in huis, zoals de woonkamer of slaapkamer? Goed nieuws: er zijn ook schommelstoelen van Eames.

Er zijn trouwens verschillende kleuren om uit te kiezen.Wie houdt van een minimalistische eetkamer koopt waarschijnlijk de witte of zwarte versie. Maar je kan ook opteren voor een opvallende kleur als geel of rood.

eames dsw design eetkamerstoelen

Panton chair

De Panton chair ziet er super futuristisch uit. Dat komt door haar organische vormgeving. Rechte lijnen zijn niet aanwezig, enkel een vloeiende vorm van vloer tot rugleuning. In profiel lijkt de Panton chair zelfs niet op een stoel.

Deze design eetkamerstoel ziet er niet alleen goed uit, hij is ook erg comfortabel. Want de voet dient als een natuurlijke demper die je bewegingen opvangt.

Wist je trouwens dat de Panton chair ook buiten bruikbaar is? De duurzame kunststof is bestand tegen regen en wind. Wie zijn terras op een creatieve manier wil aankleden, weet dus wat te kopen.

Deze designklassieker is verkrijgbaar in twee kleuren: wit of zwart. Welk is jouw favoriet?

panton chair wit

HAY AAC stoel

Wie denkt aan een kuipstoel, denkt waarschijnlijk aan de HAY AAC. De afkorting AAC staat voor ‘About a Chair‘. Het is een ode van Hee Welling aan de designstoel.

Wil je een moderne eetkamer met een Scandinavische toets? Dan is de HAY AAC een must-have. Deze design eetkamerstoel past perfect in deze woonstijl, dankzij de blanke houten poten en het sobere lijnenspel.

Aan keuze is er geen gebrek. Je kiest tussen blanke en zwarte poten. De kuip is verkrijgbaar in verschillende kleuren, van subtiel wit tot opvallend oranje. Je kan zelfs de binnenkant van de zitkuip laten bekleden met een stof. Er zijn ook bijpassende kussentjes verkrijgbaar voor meer comfort.

Tegenwoordig is de AAC collectie erg uitgebreid. Hee Welling ontwierp tevens een reeks bureaustoelen en barstoelen in dezelfde typische stijl. Voor elke kamer in huis is er dus een passend model te vinden.

hay about a chair aac designstoelen

Series 7 stoelen

De Series 7 design eetkamerstoel is een iconisch ontwerp van Arne Jacobsen. Wat meteen opvalt is de rugleuning. Die heeft een afgeronde driehoekige vorm – een techniek om de stoel een slank silhouette te geven. De poten bestaan uit glanzend metaal. Dat contrasteert mooi met de gekleurde zitkuip. Maar je kan ook kiezen voor zwarte poten.

Deze stoelen zijn ideaal om jouw eetkamer een retro uitstraling te geven. Zeker wanneer je kiest voor de Series 7 chair met armleuningen. Voor de liefhebber is er ook een barstoel en bureaustoel (op wieltjes) verkrijgbaar.

series 7 design eetkamerstoel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.