Tips om een Woonkamer Optisch te Vergroten

Niet iedereen is gezegend met een gigantische woonkamer waar je bijna in verloren loopt. De meesten onder ons moeten het met een beperkte oppervlakte stellen. Maar met de juiste aankleding kan je zelf de kleinste woonkamer optisch vergroten. Dit zijn mijn favoriete tips:

Verf je muren en plafonds wit. Wit is een lichte kleur die veel zonlicht reflecteert, waardoor een kamer er groter uitziet dan ze werkelijk is. Probeer dus om donkere tinten te vermijden.

wit interieur

Hang gordijnen hoger. De meeste mensen hangen hun gordijnen net boven de ramen. Het is misschien beter om ze net onder het plafond te hangen. Ze wordt de hoogte van de ruimte geaccentueerd.

hoge gordijnen

Plaats een spiegel. Deze tip is eigenlijk verbonden aan de eerste. Een spiegel reflecteert licht en zorgt voor een optische vergroting van de ruimte. Zowel een hangende als staande versie kan wonderen doen.

grote spiegel

Gebruik kunstwerken. Kleurrijke kunstwerken trekken meteen de aandacht van bezoekers. Door ze op het verste punt van de ruimte te plaatsen, wordt de diepte van de kamer in de verf gezet.

kunstwerk woonkamer

Ronde tafels. In plaats van een traditionele vierkante salontafel, is het een goed idee om een rond model te kiezen. Zo is er meer ruimte om rond het tafeltje te bewegen.

ronde salontafel

Doorzichtige meubelen. Er zijn heel wat meubelen verkrijgbaar in glas of acryl. Omdat ze doorzichtig zijn, vallen ze minder hard op. Op deze manier ziet de kamer er minder vol uit, wat een verruimend effect heeft.

doorzichtig salontafeltje

Kies voor pootjes. Meubelen die bijna volledig op de grond staan, zien er erg zwaar uit. Kies daarom voor kasten, sofa’s en tafeltjes op poten.

retro meubelen met houten poten

Wandplanken. Een boekenkast in het midden van een kamer kan voor een claustrofobisch gevoel zorgen. Daarom gebruik je in een kleine woonkamer best wandplanken. Plaats ze verticaal om de hoogte te accentueren of horizontaal om de ruimte breder te maken.

wandplanken in de woonkamer

Multifunctionele meubelen. Het is altijd een goed idee om multifunctionele meubelen in huis te halen, vooral als je weinig plaats hebt. Zoek bijvoorbeeld een salontafel met extra opbergruimte of een koop een modulair salon dat je makkelijk kan opsplitsen in verschillende kleinere delen.

multifunctionele sofa

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.